Muğla’nın Yatağan ilçesinde bir işçinin mermer kalıbı taşırken kopan parmakları, Fethiye'de dikildi. Özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyon ile kopan parmakların eski fonksiyonlarına geri kavuşabileceği bildirildi.

        Yatağan ilçesi Kavak köyünde bir mermer ocağında çalışan Ergün Tilkioğlu (22) taşıma kovasına mermer taşırken dengesini kaybederek yere düştü. Bu sırada yaklaşık 30 kiloluk mermer kütlesini düşüren Tilkioğlu'nun sağ elinin yüzük ve küçük parmakları kova ile mermer arasına sıkışarak koptu. Kopan parmaklarla birlikte Tilkioğlu, 112 Acil Servis Ambulansı ile hemen Muğla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Tilkioğlu, hastanede mikro cerrahi laboratuvarı bulunmadığı için Fethiye'ye sevk edildi. Özel bir hastanede tedavi altına alınan Ergün Tilkioğlu'nun kopan parmakları 2 saat süren bir operasyonun ardından yerlerine dikildi.

        KOPAN PARMAKLARI DİREK BUZLU SUYA ATMAYIN

        Operasyonla ilgili bilgi veren Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Mahmut Sunay, Ergün Tilkioğlu'nun parmaklarının eski fonksiyonlarını kazanacağını ifade etti. Parmakların şuan için yüzde 70 oranında tedavi sürecine girdiğini kaydeden Sunay, olası parmak kopma kazaları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Kopan parmakların buzlu suya atılmadan kuru bir beze sarılarak buz kalıpları eşliğinde hastaneye götürülmesi gerektiğini açıklayan Sunay, kopan parmakların en geç 6 saat içerisinde yerine dikilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        Yeniden parmaklarına kavuşan mermer işçisi Ergün Tilkioğlu ise kendisini iyi hissettiğini söyledi. Mermer kovasına mermer atarken dengesini kaybettiğini ve elinin kova ile mermer arasına sıkıştığını anlatan Tilkioğlu, "Önce Muğla'ya gittik, sonra da Fethiye'ye geldik. Doktorlarımız sağ olsunlar bana parmağımı geri diktiler. Önce parmaklarımı hissetmiyordum ama şuan var olduklarını biliyorum. Gayet iyiyim." dedi.