HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Tavas ilçe Devlet Hastanesinde Açıldığı günden itibaren giderek artan hasta kapasitesi ile günlük ortalama 48 hastaya hizmet veren Ünite, uzman hekim, 2 fizyoterapist, 1 fizik tedavi teknikeri, 2 hemşire ve 1 tıbbi sekreterden oluşan ekiple fizik tedavi hizmetini sürdürüyor.

Konu hakkında sorumlu hekim Dr. Tuğba İkiz Kaymaz, ünite hakkında şunları belirtti, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsar. Fizik tedavi, vücuda dışarıdan uygulanan sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersiz ile ağrıyı kesmeye yönelik uygulamaları içeren ve kas iskelet sistemi hastalıklarında ya da yararlanmalarında uygulanan ilaç dışı bir tedavi şeklidir. Ağızdan verilen tedavilere ek olarak ya da tek başına uygulanabilir. Rehabilitasyon ise doğuştan veya sonradan ortaya çıkan, kaybedilmiş hareket kabiliyetinin tekrar kazandırılmasına yönelik tedavidir. Ünitemizde; romatizmal hastalıklar, ortopedik hastalıklar, spor yaralanmaları, nörolojik hastalıklar, kas ve sinir hastalıkları, el cerrahisi sonrası rahatsızlıklar, fizik tedavi programına alınmaktadır. Ünitemizde 1 elektroterapi odası içerisinde 4 adet tedavi kabini ve 2 adet rehabilitasyon ünitesi içerisinde 5 tedavi kabini bulunmakta olup günde ortalama 48 hasta tedavi edilmektedir” dedi.

“Hizmeti Vatandaşımızın Ayağına Götürmek Hedefimiz”

İlde önemli sağlık yatırımları gerçekleştirirken bir yandan da İlçelerde var olan kurumların vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeleri adına çalışmalar yürüttüklerini belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, hastaların oturdukları ilçelerde en iyi sağlık hizmetini almalarını sağlayabilmeyi amaç edindiklerini dile getirdi.

Öztürk: “2016 yılı Ağustos ayında yeni modern binasında Tavas ve çevresinde bulunan yaklaşık 90 bin kişiye hizmet vermeye başlayan Tavas Devlet Hastanesi; özellikli ameliyatların da yapılabildiği birçok branş poliklinikleri, yataklı servisleri, yoğun bakımı, 2017’de hizmete açılan Palyatif Bakım Ünitesi ve donanımlı cihazları ile ileri görüntüleme hizmeti verilen bir hastanemizdir. 2017 Eylül ayında oluşturduğumuz sağlık kurulu ile Hastanemizde kurul raporları ve engelli raporları da verilmektedir. Yine hastanemizde 2016 yılı sonunda açtığımız, yeni cihazlarla donatılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde boyun, bel hastalıkları, ağrı ve sinir tedavisi yapılabilmekte. Ünitemizde; hastalarımız, ev konforunda ve güler yüzlü personelimiz ile bu hizmeti almaktadır. Sadece poliklinikten yönlendirilen değil evde sağlık hizmetleri kapsamında olan ve bu hizmete ihtiyaç duyan hastalarımız da ekiplerimiz aracılığıyla ünitemize getirilmekte ve hizmet akışı sağlanmaktadır.  Özellikle İlçe hastanemiz bünyesinde bu Ünitenin olması bölgedeki hastalarımız için büyük bir avantaj. Çünkü fizik tedavi; bazen iki-üç haftayı bulabilen bir tedavi süreci olduğundan hastalarımız İlçe dışına çıkmadan yaşadıkları bölgede tedavi olma imkânı içerisindeler" diye konuştu.