Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Menderes Nehri’ni kirlettiği gerekçesiyle bir firmaya 40 bin TL ceza kesildiğini açıkladı. 
Menderes Nehri’nin kirlenmesi ve balık ölümlerinin artması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bölgede incelemelerde bulundu. Ankara’dan gelen tetkik aracıyla, değişik yerlerden numuneler alındı. Alınan numunelerin büyük bir kısmı Ankara’ya gönderilirken, sonuçların 1 ay sonra açıklanacağı bildirildi. 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek, konuyla ilgili bilgi aldı. Menderes Nehri'nde birçok balık ölümünün meydana geldiğini ve konunun araştırıldığını ifade eden Vali Demir, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait 2 adet seyyar laboratuvar aracı bölgede inceleme yaptı. Ekipler 18 noktadan yüzey suyu numuneleri aldı. Alınan numuneler ile ilgili tespitler yapıldı ve sorunların çözümü için de çalışmalara başlandı. Çal ilçesine yakın bir bölgede görülen balık ölümleri ile ilgili yapılan incelemede, nehir tipi bir hidroelektrik santralinin, yükleme havuzunda biriken çamuru deşarj ettiğini tespit ettik. Bununla ilgili olarak 40 bin TL idari para cezası uygulandı. Bu konuda taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi.