Kadınlar için fiziki görünüm son derece önemli bir durumdur. Bu yüzden görsel güzelliğini öne çıkarmak ve iddialı olmayı amaçlamaktadırlar. Yeteri kadar büyük göğüslere sahip olmayan kadınların, kendilerine özgüvenleri eksik kalmaktadır. Çünkü göğüsler, kadınsı yanlarını daha çok ortaya çıkarmaya yardımcıdır.

Çağımızda estetik işlemlere ilgi her geçen süre zarfında daha da çok olmaya başlamıştır. Estetik işlemler içerisinde en sık tercih edilenler arasında meme ameliyatı gelmektedir. Ülkemizde de meme ameliyatı denildiği zaman hem meme büyütme hem de meme küçültme operasyonlarını kapsamış olduğunu söyleyebiliriz.

Meme Büyütme Estetiği Kimler İçin Uygundur?

İsteyen herkes meme büyütme ameliyatına başvurabilir. Fakat uygunluk bakımından incelendiğinde, memenin boyutu yeterli düzeyde olmayanlar için gerekli operasyonlardır. Doğuştan memeleri küçük olan, meme ile ilgili olarak bir kaza yaşamış olanlar için bu tür ameliyatlara başvurular yapılabilir.

Ne yazık ki bazı kişilerde, küçük yaşlardan itibaren meme gelişim bozukluğu oluşabiliyor. Bu durum memenin gelişme sürecini yavaşlatıyor ve meme olduğundan daha küçük bir boyutta oluyor. Memenin daha estetik bir görünüm çizmesi açısından artık meme büyütme ameliyatına ihtiyaç duyulmaktadır. Üstelik artık tıp ve estetik alanında ki ilerlemeler sonucunda, ağrı ve sızı olmadan ameliyatı tamamlayabilmektesiniz. Meme büyütmenin yapılacağı hastanın, bünyesine bağlı olarak hafif düzeyde ağrılar yaşanabilir.

Meme Büyütme Estetiğinin Yapılması

Meme büyütme estetiğinde, meme dokusunun alt bölümüne protez yerleştirilmektedir. Yapılacak protez yerleştirme uygulaması sayesinde, mevcut meme daha büyük hale gelecektir. Meme büyütmeden sonra, olası bir sarkma gibi durumlar oluşursa da toparlanma işlemi uygulanmaktadır.

Birçok kişi artık meme ebatlarından çok fazla memnun kalmayabiliyor. Küçük memelerinden dolayı kendilerini yeterince güzel bulmayanlar var. Yeniden kadınlarda ki özgüvenin aşılanması içinde profesyonel düzeyde bir ameliyat süreci yapılır. Doç. Dr. Sevgi KURT’un yaptığı ameliyat işlemlerinden sonra ise hayal ettiğiniz daha büyük memelere sahip olursunuz. Bu durum kadınsı yanınızı daha çok ön plana çıkarmaya neden olacaktır.

Meme büyütme estetiği kimler için uygundur sorusuna karşılık şu şekilde bir aşamalandırma yapmamız mümkündür.

  • Emzirme sonrasında memede meydana gelen sarkmalar
  • Aşırı kilo vermeye bağlı olarak sarkmalar
  • Meme ebatı gelişmeyen, meme gelişimini tamamlama konusunda sorunun olması durumunda
  • Cinsiyet değiştirmeye kararlı olan bireyler için meme büyütme estetiği yapılır

Meme Ameliyatında Protez Büyüklüğüne Karar Verilmesi

Meme estetiği denildiği zaman en kilit noktalardan biri, protez uygulanma işlemidir. Meme büyütme estetiği yapılırken, protezin ne kadar boyutta olacağı önem arz eden bir konudur. Burada büyüklük seviyesinin aşırıya kaçmamasına dikkat edilmelidir. Kişinin vücut yapısına uyumlu olacak şekilde bir protez kullanılması daha doğru olacaktır. Aksi takdirde memenin sarkması, kişinin reel hayatının sıkıntılı ve rahatsız şekilde geçmesi kaçınılmaz olmaya neden olacaktır.

Meme büyüklüğü, hasta ve doktor arasında yapılacak fikir alışverişi sonrasında karar verilmesi gerekir. Yapılacak fikir alışveriş sonrasında, en ideal boyutun hangisi olduğuna dair karar kılınmış olacaktır. Memeye takılacak olan protezin ne kadar büyük olacağına dair dikkat edilmesi gereken şu kriterler vardır;

  • Göğüs duvarı özelliklerinin nasıl olduğu
  • Göğüs tabanın ebatları ne kadar olduğu
  • Memenin göğüs duvarında ki yerleşiminin nasıl olduğu
  • Meme dokusunun kalınlığının ne kadar olduğu
  • Memeler arasında ki asimetrinin nasıl olduğu

Yukarıda belirtmiş olduğumuz hususlar, protezin büyüklüğüne karar verilirken incelenmesi gereken bir işlemdir. Çünkü rastgele bir protez takım işlemlerine kesinlikle yer verilmez. İlk öncellikle memeler arasında ki genişlik, meme taban ebatları gibi birçok konuda incelemeler yapılır. Uzmanlar tarafından yapılacak inceleme neticesinde ise en uygun protez ebatı belirlenmiş olacaktır.