Marmaris’te 4.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem paniğe sebep oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre saat 16.59'da ilk olarak 2.9. büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hemen ardından 3.2 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Saat 17.20’de Marmaris 4.6 büyüklüğünde sarsıldı.

Depremlerin ardından vatandaşlar büyük panik yaşadı. Sokaklara çıkan vatandaşlar binalara tekrar girmekte tereddüt geçirdi. 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından gece yarısına kadar Gökova ve Karacasöğüt merkezli en büyüğü 2.8 olan 9 artçı sarsıntı daha meydana geldi. Güvenlik kameralarına panik içinde dükkanları boşaltan müşterilerin görüntüleri yansıdı.

Deprem sonrası bilgi veren yüksek jeofizik mühendisi Hakan Beyaz, Gökova Körfezi’nde çok sık bu tip depremlerin meydana geldiğini, 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra artçı depremlerin Karacasöğüt noktasında kaldığını, Gökova Körfezi’ndeki suskun fayın tetiklenmediği sürece korkmaya gerek olmadığını ifade etti. Beyaz, meydana gelecek artçı sarsıntıların izlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.