Ciltte gözlenen kuruluk esasında epidermis adı verilen cildin en yüzeysel tabakasında bulunan su miktarının yetersiz olması ile alakalı bir cilt sorunudur. Bu cilt sorunu için cinsiyetin tam olarak herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Hem kadınlarda hem de erkeklerde rastlanması mümkün olmakla birlikte daha ileriki yaşlarda olan insanlarda ise daha fazla görülmektedir. Cilt kuruluğu çoğunlukla ellerde, dirseklerde ve dudaklarda gözlenmektedir. Kuru cilt probleminin önüne geçmek ise mümkün olmaktadır. Jeuvenile firmasının ürettiği nemlendirici ürünlerin kullanımı ile birlikte etkili bir nemlendirici bakım etkisi gözlenir ve bu sayede cilt kuruluğu önlenmiş olur.

Cilt Kuruluğunun Sebepleri Nelerdir?

Cilt kuruluğuna neden olan durumların arasında en bilindik olanlar genellikle hava şartları ile alakalı olan durumlardır. Örneğin cildimiz kış aylarında kuru olmaya meyilli bir yapıya sahiptir. Zira kış aylarında hava şartlarından dolayı sıcaklık ve nem seviyeleri oldukça düşüktür. Duş alma biçimimiz dahi cilt kuruluğu gözlenmesine etkili bir rol oynamaktadır. Uzun süren sıcak su duşları cildinizin kurumasına sebep olabilir. Aynı zamanda yoğun klor bulunan havuzlarda yüzmek bile ciltte kuruluk sebepleri arasındadır. Duş alma biçimi bakımından etkileyici olan diğer bir unsur ise sabun ve duş jeli tercihleridir. Örneğin sert sabun ve şampuanlar kullanmak ciltteki nemi ve yağı gidermektedir. Bu durum ise ciltte kuruluk gözlenmesine sebep olur. Aynı zamanda Sedef hastalığı ve atopik dermatit gibi cilt rahatsızlıkları akabinde de cilt kuruluğu kendisini gösterir. Bu hastalıkların haricinde bazı ilaçlar da yan etkilerinden kaynaklı olarak ciltte kuruluk yaratabilir.

Sıvı Tüketimi Cilt Kuruluğu Konusunda Önemli Midir?

Yeteri miktarda sıvı tüketimi gerçekleştirmek cildin korumasının sebeplerinden biri olmaktadır. Zira yeterli düzeyde sıvı tüketmek cildin nem düzeyinin korunmasında etkili olmaktadır. Dolayısıyla sıvı tüketiminin gerektiğinden az gerçekleşmesi akabinde cildin nem düzeyi daha aşağı seviyelerde kalmakta ve bu sebepten kaynaklı olarak ciltte kuruluk gözlenmektedir. Bu hususta sıvı tüketimi kişilerin hem genel sağlığı için hem de cilt sağlığı için önemli olmaktadır.

Kimler Cilt Kuruluğu Problemi İle Karşılaşabilir?

Cilt kuruluğu problemi esasında herkesin karşılaşma ihtimali bulunan bir problemdir. Fakat yeterli düzeyde sıvı tüketmemek gibi bazı durumlara dikkat edilmemesi akabinde cilt kuruluğunun gözlenmesi riski de artmaktadır. Bununla birlikte bazı durumlar cilt kuruluğu riskinin artmasına sebep olmaktadır. Örneğin yaş faktörü bu hususta önemlidir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte cilt gözeneklerinin daha az yağ üretmesi ve bu sebepten kaynaklı olarak ciltte kuruluk gözlenmesi söz konusudur. 40 yaşından büyük olan kişilerde cilt kuruluğu gözlenmesi durumu neredeyse yarı yarıya olmaktadır. Bu konuda kişilerin icra ettikleri meslekler de cilt kuruluğunun gözlenmesinde etkili rol oynayan faktörlerden biridir. Su ve kimyasal madde temasının yoğun olarak gerçekleştiği mesleklerde çalışan kimselerin cilt kuruluğu yaşaması oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?

Cilt kuruluğunu önlemek için birden fazla yol bulunmaktadır. Öncelikle kişilerin günlük tüketmesi gereken sıvı miktarını tüketmesi en önemli hususlardandır. Duş alırken doğru şampuan ve sabun tercihlerinde bulunmak ve sıcak suya 10 dakikadan daha fazla maruz kalmamak gerekmektedir. Soğuk havalara karşı cildimizin korunması önemlidir. Aynı zamanda ev temizliği ya da bulaşık yıkama gibi işlemler esnasında lastik eldiven kullanmak lazım gelir. Eğer temizlik esnasında sert temizleyiciler kullanılıyorsa bu durumda lastik eldiven giyilmesi adeta şarttır. Cilt kuruluğunun önüne geçmek için nemlendirici kullanımı da oldukça etkili bir yöntemdir. Kuru cildinizde en uygun nemlendirici ürününü kullanarak cilt kuruluğu sorunu aşılabilir. Normal ve kuru cilt yapısına sahip olanlar için özel olarak üretilen ve en iyi kuru cilt nemlendirici ürünleri arasında bulunan Jeuvenile markasının nemlendirici tonik ürünü bu konuda oldukça olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

Detaylı bilgi için https://www.jeuvenile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.