Manisa’nın Kula ilçesinde yetişkin, çocuk, bebek demeden herkes obezite problemine karşı bilinçlendirilecek.
Kula Sağlık Grup Başkanlığı'nda görev yapan eğitim hemşiresi Şule Kobya Yıldız “Sağlık Bakanlığı tarafından 2001 yılından buyana devam eden Kula Sağlık Grup başkanlığı tarafından başlatılan ve bu yıl “Sağlık İçin Hareket edelim sloganı ile başlatılan obezite hastalığına karşı çalışmalar başlatıldığını söyledi.
Yıldız, amaçlarının öncelikle insanlarda 'Ben obez miyim, değil miyim' merakını uyandırmak olduğunu söyledi. Kula’da belirli bölgelerde ve 3 nolu Sağlık ocağı önünde stant açtıklarını belirten Yıldız, afiş, ve broşürle destekledikleri çalışmalarını; insanların evlerinde ve iş yerlerinde, günlük iş temposunu aksatmadan basit ama etkili egzersizlerle vücutlarındaki yağlardan nasıl kurtulacaklarını anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Yıldız açıklamasının devamında “ Obezite hastalığını önlemek için gençlerimizi, çocuklarımızı elimizden geldiği kadar bir spor dalına yöneltmemiz dedi dedi.
Yıldız hareketli yaşam tarzı, sadece bizim sağlıklı bir bedene sahip olmamıza katkı sağlamayacak, aynı zamanda da depresyon ve stresten uzak, ruhen sağlıklı bireyler olmamızı mümkün kılacaktır. Vücudumuzun dinç kalması için 4 temel besin gruplarından yemek suretiyle doğal beslenme yolunu seçmeliyiz. Kendi sağlığımız ve çocuklarımızın sağlığı için lütfen bunlara dikkat edelim! Yarım saatlik yürüyüşler, bisiklet turları, yavaş tempolu koşular gibi egzersizler ile hareket edelim, sağlıklı kalalım." dedi.
Kula 3 nolu sağlık ocağı önünde açılan standa Eğitim hemşiresi Şule Kobya Yıldız ve 3 nolu sağlık ocağında görevli hemşireler Vatandaşlara broşür dağıttı.