İsterseniz bu mucize sırlara birlikte bir göz atalım. Hem ekonomik olması sizin cebinizi güldürecek hem de etkili olduğunu bizler deneyerek öğrendiğimiz içinde sizlere garanti verebiliyoruz. Aşağıda sıralayacağımız konular kolay uygulanabilen günlük güzellik sırlarını içermektedir.  Hazırsanız başlayalım.

Günlük Kolay Uygulanabilen güzellik sırları

1.İlk işiniz soğuk bir duş olmalı

Başlığı gördüğünüzde hepinizin de biraz endişelendiğini tahmin edebiliyoruz lakin suyun çok fazla soğuk olmasına gerek yok su sizi üşütmesin yeter. Peki, bu ne işe yarayacak derseniz açıklayalım. Güne soğuk bir su ile başlamak günün geri kalanı için mükemmel bir yoldur.  Soğuk suyun kan dolaşımı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Üstelik cildinizin renk tonunu da eşitleyeceğinden dolayı parlaklık kazandıracaktır. Bunun yanı sıra sindirim sisteminizi doğrudan uyarmaya başlayacak ve de bacaklarınız da herhangi bir ağrı varsa direk olarak ağrıların kesilmesini sağlayacaktır. Özellikle biz bayanlar varisli bacaklardan çok çektik. Bacaklarımızdaki varisler kötü bir görüntü oluşturduğu kadar kan dolaşımı üzerinde de ciddi bir etki sağlar. Varisli bacaklarda kan dolaşımı yavaş olur soğuk su ise buraları harekete geçirdiğinden dolayı varis oluşumunu önler ve kan dolaşımını hızlandırır bu sayede cildin esnekliği de artmış olacaktır. Peki, buraya kadar yazdıklarımızdan yola çıkarak soğuk su ile duş yapmamanız için başka bir nedene gerek var mı? Gece ise tam tersine sıcak bir su gibisi yoktur. Sıcak su insanı rahatlattığı için sabah kalktığınız da kendinizi daha fazla dinlenmiş hissedersiniz.  Sabah kalktığınız da soğuk duşla birlikte cildinizde mükemmel sonuçlar görebilirsiniz. Buraya kadar olan bölüm cildinizin güzelliğini korumanız için yapmanız gerekenleri içeriyordu gelin isterseniz şimdi gözaltlarınız da morluklarınız varsa onlardan nasıl kurtulabileceğinize dair bir açıklama yapalım.

2.Gözaltı Morlukları nasıl giderilir?

Gözaltı morlukları her kadının olduğu gibi erkeklerinde şikâyet konularını içermektedir. Sabah güne çok güzel bir şekilde başlamışsınız ve aynanın karşısına çıktığınız da gözlerinizin altında morlukları görürsünüz bu sizin canınızı sıkacak bir durumdur çünkü sizi ne kadar dinç olsanız da yorgun gösterecektir. Mutsuz bir görüntü oluşturması da cabası.

Kan dolaşımının zayıf olması cildinizde renk değişikliğine neden olacaktır. Bunun yanı sıra sıvının toplanması da buralarda şişkinliğe neden olur. Peki bu durumda ne yapmam gerekiyor dediğinizi duyar gibiyim. Hiç endişelenmenize gerek yok çünkü evinizden çıkmadan bu sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Gözaltı morluklarından kurtulmak için yapmanız gereken ilk iş buzdolabına daha öncesinden koyduğunuz iki kaşığı elinizin altına alın ve morlukların olduğu bölgeye 10 saniye boyunca koyarak bekletin. Bu işlem sırasında da iki dilim salatalığın önceden kesilerek gözlerinize koymak için hazır tutmanız gerekir kaşığı çektikten sonra ise salatalıkları gözlerinizin altına koyun ve bu işlemi de 5 defa deneyin bu gözlerinizin altında meydana gelecek olan yangıyı azaltacak ve morluklarında ortadan kalkmasına neden olacaktır.  Cildiniz ve gözaltlarınız derken saçlarınızın da ön plana çıktığını tahmin edebilirsiniz. Çünkü cildiniz ne kadar pürüzsüz olursa olsun saçlarınızın güzelliği canlılığı onu o kadar fazla destekleyecektir. Cildiniz güzel olsa da saçlarınızda beklediğiniz hacim yoksa o zaman kendinizi daha güzel görmeyeceğiniz gibi dışardan da aynı şekilde görünecektir.

3.Saçlarıma Nasıl Hacim ve Parlaklık Kazandırabilirim?

Sabah kalktınız ve saçlarınızın mat ve cansız olduklarını gördünüz. Bunun bir anlamda da saçlarınızda kuruluk olduğundan kaynaklanır. Çünkü kuru saçlar her zaman kötü görünecektir. Bu durum tüm bayanların başına gelebilecek bir durumdur çünkü uzun saçların şikayet konusu büyük ihtimalle de budur. Ancak bunun hem ekonomik hem de kolay bir çözümü vardır. Hindistancevizi yağı veya doğal bir yoğurt maskesi ile saçlarınızı daha canlı ve parlak bir hale dönüştürebilirsiniz. Evinizde eğer ki bu maskeyi önceden hazır ederseniz o zaman sabahları daha çabuk bir şekilde hazırlanmanıza yardımcı olmuş olursunuz. Nasıl uygulamanıza geldiğimizde ise bir çay kaşığı hindistancevizi yağı ile birlikte doğal olan yoğurdu karıştırın bu karışımın canlandırıcı ve de antioksidan bir özelliği vardır saçlarınız bu maske sayesinde onarılacak ve mükemmel bir şekilde görülecektir.  Hazırlamış olduğunuz maskeyi saçınıza uyguladıktan sonra 15 dakika boyunca bekletin ve daha sonrasında ılık bir suyla iyice durulayın ardından yarım su bardağı elma sirkesini yarım su bardağı ile saçlarınıza uygulamalısınız bunun da bekleme süresi 10 dakikadır. Bu 10 dakika içerisinde saçlarınızı ovalayarak masaj yapın ve tekrar durulamaya geçin. Sonucun mükemmel olduğunu görebilirsiniz.  Saçınız gözünüz ve cildiniz derken şimdide yüzünüze nasıl parlaklık kazandırabileceğiniz konusuna değinelim.

4.Sabah Kalktığımda Yüzüme Nasıl Parlaklık Kazandırabilirim?

Bu sıkıntılı durumu bilmeyen yoktur çünkü birçok bayan aynada kendisini bu şekilde görebilecektir. Yorgun ve de mat bir yüzle karşılaştığınız da kendinizi üzgün olarak görebilirsiniz. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmak için hemen harekete geçmek durumundasınız. Makalemizin devamında bu durumdan kurtulabilmeniz için basit bir ipucu vermeye çalışacağım.

Eğer ki mideniz ağrıyorsa veya kendinizi yorgun hissediyorsanız o zaman size papatya çayı iyi gelecektir. Hatta papatya çay ile rahatlayarak yüzünüzdeki yorgunluk ifadesini de ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için çok etkili bir tarifi sizinle paylaşmak istedim. Hem cildinizi parlatacak, hem nem kazandıracak hem de canlılık verecek bir tariftir. Evinizde çaydanlığınızda bir fincan suyu kaynatıyorsunuz ve içerisine iki poşet papatya çayı atın ve kaynayınca kapatarak demlenmesini beklemelisiniz. Bu çay soğuduktan sonra yüzünüze uygulayın ve bekleyin daha sonrasında bol su ile durulayabilirsiniz. Papatya çayı kadar önemli bir konuda beslenmenizdir. Dengeli bir şekilde beslenen bir cilt her zaman sağlığını koruyacaktır. Özellikle de C ve de B vitamini yönünden zengin beslenirseniz etkisini daha fazla görürsünüz. Bu vitaminleri ise meyvelerden alabilirsiniz. Portakal, greyfurt, kivi, çilek ve yeşil yapraklı olan sebzelerden alabilirsiniz.  Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki beslenme güzelliğin en temel parçasıdır.

5.Nefesiniz Kötü mü kokuyor?

Bu durum genelde bütün insanların başına gelebilecek bir durumdur. Sabah kalkarsınız ve ağzınızda kötü bir tat vardır ve koktuğunu hissedersiniz lakin bunu düzenleyebilmeniz için çok kısa bir zamanınız vardır. 5 dakika boyunca kişniş ile nane yağını çiğneyebilirsiniz. Bu bitkilerin anti bakteriyel bir yapıları vardır ve dolayısıyla nefesinizdeki kötü kokuyu da çok hızlı bir şekilde giderecektir. 

Yukarıda bahsetmiş olduğum önemli 5 madde sizin gerçek anlamda güzellik sırlarınızdan bir tanesi olacak ve kendinizi hem çok farklı hem de çok güzel hissedeceksiniz. Üstelik bu doğal güzellik sırları ile pahalı kozmetik ürünlerine çok paralar harcamanız da gerek yok. Yapacağınız birkaç adım sonrasında cildinizin hem parladığını hem de çok güzel göründüğünüzü anlayabileceksiniz. Bir insanın her ne kadar makyaj yapıyor olsa da kendi güzellik bakımına dikkat etmesi gereklidir. bu sayede etrafınızda beklediğiniz ışığı da çok güzel bir şekilde yakalayabilirsiniz.