Klinik, istenmeyen ya da yaşam olanağı olmayan hayvanları ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı'na götürüyor. 
Mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında nöbetçi ekiplerle çalışmalarını sürdüren klinik, ayrıca hasta ve yaralı hayvanların da tedavisini gerçekleştiriyor. Sadece sokak hayvanlarını değil yaban hayatında da yaralanmış bir çok hayvanı hayata döndüren klinik, gerektiğinde sokak hayvanlarını da ameliyat ederek hayatta kalmalarını sağlıyor. Bulunduğu bölgede istenmeyen, zarar gören, yemeğini bulamayan, sahipsiz hayvanların bakım ve beslenmesi de sağlanırken, hayvanseverler de beslenme odağına gelerek hayvanları besleyip, ilgilenme imkanı bulabiliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, klinikte izlenen süreçle ilgili bilgi vererek, sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve parazit tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Dangal, "Tedavisini tamamladığımız hayvanlara küpe takarak kayıt altına alıyoruz. Daha sonra topladığımız bu hayvanları aldığımız bölgeye bırakıyoruz. Alındığı bölgede zor şartlar altına yaşayan hayvanlarımızı ise beslenme odağına getiriyoruz. Burada hayvanlarımız doğal bir ortamda ve oldukça mutlular. Veteriner hekimler olarak sürekli kontrollerini yapıyoruz. Hasta olanlar varsa gerektiğinde kliniğimize götürüyoruz. Mümkünse de tedavisini burada yapıyoruz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekim Hasan Kılıç, "Beslenme odağında 400 köpek bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından buradaki hayvanların sağlık ve yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Beslenme odağımız düzenli olarak ilaçlanmakta, hayvanlara ve insanlara zararlı olabilecek, bit, pire, karasinek, kene gibi zararlıların üremesi engelleniyor. Vatandaşlarımız vakit ayırıp buraya gelerek hayvanlarımıza sevgi göstersinler, imkanı olanlar sahiplensinler" dedi.