Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Şengül Yılmaz, kış aylarında sık görülen sinüzit hastalığının burun tıkanıklığı, baş ağrısı, öksürük, burun ve geniz akıntısı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi. 
Sinüslerin yüz ve kafa kemiklerinin içerisinde yer alan içi havalı boşluklar olduğunu söyleyen KBB Uzmanı Op.Dr.Şengül Yılmaz, insan kafasında beş yerde sinüs bulunduğunu ve bunların en önemli görevlerinin de salgıladıkları salgıyla bütün üst solunum yollarını temizlediklerini belirtti. Op.Dr.Yılmaz, “İnsan kafasında üst çene kemiğinde karşılıklı iki büyük yanak sinüsü, alın kemiği içerisinde bir büyük alın sinüsü, gözlerin arısına yerleşmiş etmoid sinüsler ve kafa tabanında yerleşmiş derin bir sinüs bulunmaktadır. Bahsedilen bu sinüslerden herhangi birinin iltihaplanma haline ‘sinüzit’ denir. 10 güne kadar geçmeyen nezle, grip gibi durumlar aslında bir akut sinüzit belirtisi olabilir. Uzun süren belirtiler ise kronikleşmiş sinüziti akla getirmektedir” dedi.
Sinüzitin belirtilerinden bahseden Op.Dr.Yılmaz, “Burun tıkanıklığı, sarı, yeşil veya kanlı burun akıntısı, göz çevresinde ve yanaklarda ağrı, kafada basınç hissi, öne eğilirken artan yüz ağrısı ve kötü ağız kokusunda sinüzit olma ihtimali yüksektir.Akut sinüzitlerde uygun tedavi yapılmazsa kronik sinüzite, enfeksiyonun beyin zarlarına ulaşmasıyla menenjite, iltihabi durum göze ulaştığında görme problemlerine, göz hareket bozukluklarına ve özellikle çocuklarda ortaya çıkan orta kulak iltihabına neden olur.Kronik sinüzitlerde ise sinüzite neden olan olayın ortaya çıkartılması gerekir’’dedi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Şengül Yılmaz, sinüzitten korunmak için şu önerilerde bulundu: 
“Sinüzitte öncelikle kendinizi soğuktan koruyun. Islak saçla dışarı çıkmayın. Ve bere takarak çıkın. Grip ve nezle 10 günden fazla sürdüyse mutlaka doktor kontrolüne gidin. Gribal enfeksiyon durumunda burnunuzu açık tutmak için lavaj yapın. Burun temizliğine dikkat edin. Sigaradan uzak durun. Kış aylarında beslenmenize dikkat edin. Burun kemik eğriliği, buru eti büyümesi ve polip gibi yapısal sorunlar varsa kulak burun boğaz uzmanına muayene olun.’’