Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 0-18 yaş arası çocukların psikiyatrik takiplerini yapmak amacıyla bir protokol imzalandı. Çocuk Psikiyatri Uzmanı görevlendirilmesi yapıldı. Protokolün amacı; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan 0-18 yaş arasındaki çocukların psikiyatrik bazı sorunlarının tanısını kolaylaştırmak, erken tanı sayesinde tedavi başarısını arttırmak ve uygun tedaviye yönlendirmek, ayrıca kuruluşlarda görevli personele eğitim vermek ve düzenli aralıklarla çocukların psikiyatrik takiplerini yapmak.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROTOKOL
Protokol sonrası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Denizli Çocuk Yuvasını ziyaret etti.
Altın yapılan protokolün çocukların sorunlarının en aza indirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi, “Çocuklarımıza gereken ilgiyi yerinde bizzat verme, takiplerini yapma ve sağlıklı bir nesil yetiştirme gayretiyle bu protokolü imzaladık. En önemli olan şey tabii ki sağlıklı nesiller yetiştirmek. Sıkıntılardan uzaklaştırılmış, onların problemleriyle ilgilenen, onların dertleriyle ilgilenen bir idare yapısıyla bu çocuklarımıza hizmet vermemiz gerekiyor. İşte bunun en güzel örneğini de Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğiyle yapmış olduğumuz protokolle ortaya koyuyoruz.”

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ
Çocukların yarının büyükleri olduğunu ve onların kaliteli, sağlıklı bir hayat yaşamalarının çok önemli olduğunu söyleyen Acar ise, şunları söyledi: “Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yuvalarda ve evlerde 300’e yakın çocuk takip edilmekte. Bizim de hastanelerimizde 2 tane Çocuk Psikiyatri uzmanımız var. Bu protokolle; Birliğimize bağlı Çocuk Psikiyatri Uzmanımız tarafından yuvalarda ve evlerde kalan bu çocuklarımızzaman zaman yerinde hastaneye çağırmadan takip edilecekhem de bunlara hizmet eden personellereğitimden geçirilecek. Çocuklarımız, yarınlarımızdır. Dolayısıyla sağlıklı bir çocukluk geçirmeleri çok önemlidir. İnşallah bugünden itibaren yuvalarda kalan çocuklarımızın takip ve kontrollerini bulundukları yuvalara ve evlere giderek yapacağız. Yine bu çocuklarımıza hizmet veren personellere de görev yaptıkları yuvalarda ve evlerde Çocuk Psikiyatri Uzmanımız Dr. Ülkü Akyol Ardıç eğitim verecektir.”