Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalar düzenlenen ebru etkinliği ile moral buldu.
Zafer Gökşin Onkoloji Servisi’nde gerçekleştirilen ebru etkinliğine, Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mahmut Tekin, Denizli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Servet Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü M. Tayfun Güven, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, hastane idaresi, servis çalışanları ve kemoterapi tedavisi gören hastalar katıldı. Etkinlikte aynı anda kemoterapi tedavileri devam eden hastalar, Denizli Gençlik Merkezi Ebru eğitmenleri Esra Aytekin Ve Ayşe Bozkurt tarafından yapılan ebru sanatlarını izlediler. Bazı hastalar gösterilen ebru sanatını kendileri deneyerek moral buldu.
Denizli’de kanser hastalarının tedavi ve takibinde önemli bir misyon üstlenen Denizli Devlet Hastanesi’nde Medikal Onkoloji Kliniği’nde sadece Denizli değil, çevre illerden gelen hastaların da tedavi görmekte olduğunu belirten Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, "Amacımız onkoloji hastalarımızın tedavisini alırken bu etkinlikle moral bulmalarıdır" dedi. Moralin hastalıkların seyrine iyi geleceğine inandıklarını belirten Saçkan, "O nedenle bu ebru etkinliğimizi, ebru sanatçıları ve hastalarımızla beraber yapıyoruz. Ayrıca Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde önümüzdeki haftalardan itibaren de müzik etkinliklerimiz olacak" diye konuştu.
Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mahmut Tekin de yapılan ebru etkinliğinin onkoloji hastalarının moral ve motivasyonu açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Ebru sanatçısı arkadaşlar Sağlık Müdürlüğü’ne gelip böyle bir öneride bulundular. Biz de Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ile birlikte, onkoloji hastalarına moral motivasyon olması açısından, geleneksel ebru sanatının güzel olacağını düşündük. İnşallah hastalarımıza da yararlı olur" dedi.