Tarihi ve kültürel değerleriyle, sanayisiyle, Pamukkale’si ve Karahayıt’ıyla, uzun ve güzel öten horozuyla yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiyi ağırlayan Denizli, sağlık turizminde de kalitesini ispatlamaya devam ediyor.

Kazakistan’dan Denizli’ye gelen Prof. Dr. Mogamed Panayev, Ege Hastanesi’nde kalp ameliyatı oldu. Jinekoloji  uzmanı ve aynı zamanda rahim kanseri ve onkoloji üzerine ihtisası olan Prof. Dr. Panayev, Türkiye’nin Kazakistan’a göre sağlık sektöründe 25 yıl önde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünal Açıkel tarafından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Panayev, “Kalbimden muayene olmak için arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Denizli’ye geldim. Bana 4 kalp damarımın tıkalı olduğu, acilen bypas ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Ameliyat oldum sağlığım şu an iyi. Türkiye’nin sağlık alanında durumu çok ileri, benim ülkemde kalp ameliyatı yeni yeni yapılmaya başlandı. Türkiye’de bu 36 yıldır yapılıyor. Kazakistan’da sadece 3 şehirde 3 kalp ameliyatı yapılırken, Türkiye’de ise sadece Denizli’de benim doktorum günde 3-4 ameliyat yapıyor.” dedi.

Denizli’ye Aksiyon Memurlar Derneği Başkanı Hakan Yörükoğlu’nun tavsiyesi üzerine geldiğini, 8 arkadaşının da daha önce Denizli’de kalp ameliyatı olduğunu, gelmeden önce de çok araştırma yaptığını, ameliyat yapacak doktorun ameliyatlarının ne kadarında başarılı olduğunu araştırdığını belirten Panayev, “Ameliyat olduktan sonra kendimi sağlıklı hissediyorum. Bol bol yürüyorum. Sizinle buluşmak için Pamukkale Üniversitesi’nden yürüyerek şehir merkezine geldim. Ülkeme gidince de kalp rahatsızlığı olan herkese Denizli’yi tavsiye edeceğim. Denizli tarihi, kültürel ve doğa güzellikleriyle çok güzel bir şehir.” dedi.