Karlık Madran Su Pazarlama Müdürü Serbülent Tekinşen, Sağlık Bakanlığı tarafından şahit numune incelenmeden uygunsuz damacana olarak teşhir edilerek markalarının lekelendiğini, söyledi.
Serbülent Tekinşen, Karlık Madran’ın avukatı Esin Höçgeldi ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
Sağlık Bakanlığı'nın 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'in 48.maddesi uyarınca temmuz ayı içerisinde bir dizi denetim gerçekleştirdiğini ifade eden Tekinşen, "Yönetmelik uyarınca numunelerden iki adet alınır ve biri şahit numune olarak çıkan sonuca itiraz edilmesi durumunda yeniden analiz için saklanır. Karlık Madran Su denetiminde ise alınan ilk numune sonucunun neticesinde, itirazımız üzerine şahit numunenin yeniden bir üst laboratucarda analiz edilmesine rağmen, analiz sonucu beklenmeden vahim bir hata yapılarak basına teşhir edilmiş ve bu haksız teşhircilik sebebiyle Karlık Madran markası lekelenmiş ve bütünüyle usul ve yasaya aykırı biçimde kirli su ilan edilmiştir. Markamız, işletmemiz 300'e yakın bayisini ve binlerce tüketicisini kaybetmiş, onlarca çalışan işsiz kalmıştır. Uzun yılların çabası ve emeği bilinçsizce yok edilmiştir. İnternet ve sosyal paylaşım sitelerinde görüleceği gibi bu durumdan dolayı şirketimiz telafisi olmayan maddi ve manevi zararlar görmüştür.” dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının ardında su satışlarının durduğunu ve bir çok işçilerini ücretsiz izne çıkardıklarını dile getiren Tekinşen, kirli ilan edilen suyun şahit numunesinin bir üst laboratuvar olan İzmir Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda incelendiğini ve temiz çıktığını açıkladı.
Tekinşen, bakanlıktan sularının temiz olduğuna dair ayrıca açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.