Kızılay Kan Merkezi’ne Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk’ün yanı sıra İdari ve Mali Hizmetler Başkanları, Denizli Devlet, Servergazi Devlet, Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri ile ilçe hastaneleri idarecileri ve genel sekreterlik çalışanları katıldı.

Denizli’de Kızılay Kan Merkezi kan stoğunun çoğunun Birliğe bağlı hastanelerde ihtiyaç halinde kullanıldığını belirten Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, bu nedenle ‘Kızılay Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla birliğe bağlı idarecilerle kan bağışında bulunduklarını söyledi. Öztürk: “Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Bildiğiniz gibi Kızılay; deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Denizli’de Kızılay Kan Merkezi’nin topladığı kanların büyük bir kısmı birliğimize bağlı kurumlarda kullanılmaktadır. Bu yüzden biz de bu anlamlı hafta da hem kan bağışı için bir farkındalık oluşturmak hem de Kan Merkezi’ne destek vermek istedik. Her kan bir insanın hayatını kurtarabilir. Ayrıca sağlık açısından da kan vermek gerekiyor.  Bu anlamda bugün burada Genel Sekreterlik çalışanlarımız ve Birliğimize bağlı hastanelerimizin yöneticileri ile kan bağışında bulunmak için hazır bulunduk. Denizlili vatandaşlarımıza da bu Kızılay Haftasında çağrıda bulunmak istiyor ve onları da kan bağışına davet ediyoruz. Çünkü; kana ihtiyaç duyacak kişi bir gün siz de olabilirsiniz ya da bir yakınınız” diye konuştu. 

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mustafa Balıkçıoğlu da Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ve ekibine göstermiş oldukları duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Denizli’de yaklaşık yılda 40-45 bin, aylık 3-4 bin, günlük ise 150-200 ünite arası kana ihtiyacımız var. Ayrıca günümüzde lösemi kanserinde kullanılan trombosit aferezi dediğimiz kandan da günlük yaklaşık 15-20 ünite ihtiyacımız var. Sloganımız; ‘kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır’. Kan Merkezi olarak vatandaşlarımızdan bilinçli ve düzenli kan bağışları istiyoruz. 18-65 yaş arası sağlıklı olan herkesi kan bağışına bekliyoruz” dedi.