HABERDENİZLİ.COM

Denizli Tabipler Odası bu hafta sonu olağan genel kurula gidiyor. Mevcut Başkan Prof. Dr. Gökhan Önem 2 dönem üst üste başkanlık yaptığı için tüzük gereği bu kongrede aday olamıyor.  Başkanlığa Önem’in de desteklediği Dr. Meral Alten yaptığı açıklamayla adaylığını açıkladı. Denizli Çağdaş Hekimler Grubu adına aday olduğunu söyleyen Alten, “Hekim hakları, hekim birliği ve ulusal değerlerimiz ana önceliklerimizdir. Yerel de Denizli ilimizdeki hekimlerin haklarını korumak, geliştirmek, birleştirici olmak için çalışacağız.” dedi. 

Ulusal düzeyde ise Türk Tabipler Birliği’nde hekim haklarını önceleyen bir merkez konseyi oluşturmak için çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Alten, “hekimlerimizin hak ettikleri çalışma koşullarına ve emekliliklerine de yansıyacak özlük haklarını sahip olmaları için çalışacağız. Hekime şiddet son bulsun işitiyoruz. Bu konuda yaptırımlar sağlayacak sağlıkta şiddet yasa tasarısının ivedilikle yasalaşması için çalışmalar yürüteceğiz.” dedi. 

ŞEHİR HASTANESİ DEĞİL, DEVLET HASTANESİ OLSUN

Aile hekimlerinin daha kimlikli ve nicelikli çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini vurgulayan Alten, “Şehir hastaneleri yerine kamu kaynaklarıyla yapılacak Devlet Hastanelerinin mücadelesi için mezuniyet öncesi ve sonrası mesleki eğitime katkıda bulunmak için aday olduk. Toplum ve çevre sağlığı alanlarında da çalışmalar yürüteceğiz. Sağlık alanında ki tüm kamu kuruluşları, dernek,sendika ve meslek odalarıyla sürekli iletişim halinde olacağız. İnsanca yaşamak için gelir güvencesi tüm hekimlerimizin hakkıdır. Tüm hekimleri kucaklayan bir tabip odası yönetimi için meslektaşlarımızın desteğine talibiz.” İfadelerini kullandı.