HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de Geçtiğimiz yıl dünyaya gelen Hazan (33)-Ümmühan Özyılmaz (25) çifti kontrol için gittikleri hastanede bebeklerinin kalbinin anne karnında delik olduğunu öğrendi.

Denizli’de yaşayan Doktorların anne karnında bebeğin kalbine müdahale yapamaması üzerine, bebeğin doğması beklenildi. Doğduğunda kalbinde 7 milimetre delik bulunduğu belirlenen ve Elif ismi verilen bebeğin, har ay yapılan kontrollerde kalbindeki deliğin giderek büyüdüğü görüldü. Minik bebeğin kalbindeki doğduğunda 7 milimetre olan delik, henüz 3,5 aylıkken 11 milimetreye kadar büyüdü. Elif bebeğin kalbindeki deliğin büyümesi kalbin işlevini yeterince yerine getirememesine yol açtı. Bunun üzerine doktorlar deliğin kapatılması gerektiğini fakat bebeğin yaşının çok küçük olduğu için kalp ameliyatı yapılamayacağını ancak kalbe giden damarlardan birinin yarısının kapatılması durumunda bebek 2 yaşına gelinceye kadar kalbin yeteceğini bildirdi.

Elif bebek, tedavi neden ile gittiği hastanede ilk yaşını kutladı. Hastane odası, Elif bebek için süslendi. Kutlama sırasında duygu dolu anlar yaşandı.