HABERDENİZLİ.COM

Çal’a yeni gelen tam donanımlı ambulans için Çal Acil Sağlık İstasyonu’nda tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kaymakam Selin Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz’da katıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, milletvekili Şahin Tin ve İl Sağlık Müdürü Dr.Berna Öztürk’te törene video konferans sistemi ile katıldı.

“ÇAL’IN SAĞLIK SORUNU BİTİYOR”

Video konferans sisteminde Özkan, Tin ve Öztürk’e seslenen Başkan Akcan, “Yeni ambulansımız geldi. Çal Devlet Hastanesi’ne verdiğiniz bir ambulans sözü daha var. 2-3 hafta içinde o ambulansı da bekliyoruz. Vekillerimiz ve sağlık müdüründen söz almanın mutluğunu yaşıyoruz. Çal Devlet Hastanesi’ne geçtiğimiz günlerde 2 dahiliye ve 1 aile hekimi uzmanı atandı. 7 pratisyen hekim görev yapıyor.  Genel cerrah ile anestezi uzmanı da atandığında hastanemizin personel sorunu kalmayacak. Çal’ın sağlık sorunu bitiyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“DENİZLİ’YE YENİ GELEN 3 AMBULANSTAN BİRİ ÇAL’IN OLDU”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise, Sağlık Bakanlığı’nın Denizli’ye 3 yeni ambulans gönderdiğini, bunlardan 1’inin Çal’a verildiğini söyledi. Özkan, kısa süre içinde Çal Devlet Hastanesi’ne de ambulans gönderileceğini müjdeleyerek, “Öncelikle cephedeki Mehmetçik gibi çalışan sağlık çalışanlarını kutluyorum. Yılda 200 milyar liranın üzerinde sağlık harcaması yapılıyor. Buda bizim sağlığa ne denli önem verdiğimizi gösteriyor. Nitelikli yatak, hastane ve ambulans sayımız artıyor” diye konuştu.

DENİZLİ’YE ŞEHİR HASTANESİ

Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, “Çal’a gönderilen ambulansı kullanmayı Allah nasip etmesin ama ihtiyaç olduğunda da en iyisi olsun istiyoruz. Denizli’ye şehir hastanesi yapılacak. Yapıldığında Denizli’nin hiçbir sağlık sorunu kalmayacak. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a, ilçenin sağlık sorunlarının çözümü için verdiği mücadeleden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise, Çal’daki ambulansın yılda ortalama 2 bin kilometre yol katettiğini ve 1520 kilometre karelik alana hizmet verdiğini söyleyerek, “Başkan Akcan’ın Çal Devlet Hastanesi’ne ısrarla istediği ambulansta en kısa zamanda gelecektir. Verilen sözler tutulacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından ambulansın açılış törene kurdela kesimiyle sona erdi.