Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinin fiziki alan yetersizliğini çözmek amacıyla Mayıs 2014’te Denizli DH Diyaliz Merkezi ve Eylül 2014’te de Denizli DH ile Servergazi DH Patoloji Birimleri Üçlerde yeni bir binaya taşındı. Böylece bu iki hastanede yatak kapasiteleri arttırılarak aynı zamanda yeni birimler için de yer kazanılmış oldu.

Diyaliz Merkezi ve Patoloji Birimlerinin yeni yere taşınması ile yatak kapasiteleri arttırıldı

Denizli genelinde sağlık hizmetleri sunumunun büyük bir kısmının verildiği Kamu Hastaneleri olarak en büyük sıkıntılarının bina açısından ve yatak kapasitesi yönünden olduğunu dile getiren Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’nin iki büyük hastanesi olan Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinin fiziki alan yetersizliği sorununun, bazı birimlerin hastane dışına taşınması ile çözüme kavuştuğunu söyledi. Denizli’nin çevre illere de hizmet eden Sağlık bölgesi konumunda olduğunu vurgulayan Öztürk: “Denizli, dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. Toplamda Kamu Hastaneleri olarak bin 536 yatağımız var. İl merkezinde Denizli Devlet Hastanesi 788 yatak, Servergazi Devlet Hastanesi 304 yatak olmak üzere bin 92 yatakla hizmet veriyoruz ve yatak doluluk oranlarımız yüksek.  Denizli Devlet Hastanemiz yüzde 92, Servergazi Devlet Hastanemiz de yüzde 82 doluluk oranında çalışan birer hastanemiz. Özellikle Denizli Devlet Hastanesi’nde fiziki mekân yetersizliği mevcut, dar alanda birçok özellikli hizmet verilmeye çalışılıyor.  3 – 4 yıl içerisinde Denizli’de sağlık ihtiyacını karşılayacak modern yapısıyla bin yatak kapasiteli bir şehir hastanesi kurulması Bakanlığımız tarafından planlamaya alındı ve şuanda ilanda. Bu süreç tamamlanana kadar dar alanda hizmet veren hastanelerdeki yığılmayı engellemek için mevcut durumda iyileşme sağlamak önemli. İşte bu nedenle; Birlik olarak şu ana kadar yapılan planlama ve düzenlemeler ile Denizli DH ve Servergazi DH Patoloji ile 3 nefroloji uzmanı, 3 pratisyen hekim, 19 hemşire, 3 teknisyen ve 8 personelin görev yaptığı Denizli DH Diyaliz Merkezi, Üçler’de kiraladığımız yere taşınarak geçici rahatlamalar sağlandı. Yeni cihazlarla donattığımız, daha modern ve daha ferah bir ortamda hizmet veren Patoloji Birimlerimizde de; Denizli DH Patoloji Birimimizde 8 patoloji uzman hekimi, 8 laborant, 3 tıbbi sekreter, 1 temizlik personeli, Servergazi DH Patoloji Birimimizde 4 patoloji uzman hekimi, 6 laborant, 2 tıbbi sekreter , 1 temizlik personeli olmak üzere 33 personelimiz görev yapmaktadır” diye konuştu.

Denizli DH’nde yeni bölümler açılarak Birliğimiz daha da güçlendi

Denizli DH ve Servergazi DH’nde Diyaliz Merkezi ve Patoloji Birimlerinin yeni yere taşınmasıyla boşalan yerlere ek poliklinik odaları ve daha önce bu hastanelerde olmayan yeni bölümler açıldığını sözlerine ekleyen Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk,  açılan yeni bölümler ile Denizli’de kamu hastanelerinin daha da güçlendiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Denizli DH Diyaliz Merkezimizin eski yerine 22 yataklı 2. Seviye erişkin yoğun bakım ünitesi açtık. Bilindiği gibi Denizli’de yoğun bakım ünitelerinde sıkıntı yaşanmaktaydı ve yoğun bakım yatak ihtiyacı vardı. Bu sıkıntıyı gidermek için Birlik olarak yoğun bakım yatak kapasitelerini arttırmak için çalışmalar yaptık ve Birliğimize bağlı hastanelerde yoğun bakım yatak sayısı 2014 yılında 142 iken 2015 yılı itibariyle Denizli Devlet Hastanesi’ne 22 yataklı 2. Seviye erişkin yoğun bakım ünitesi, Tavas Devlet Hastanesi’ne 4, Çivril Devlet Hastanesi’ne 6, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne 6 yataklı 1. seviye erişkin yoğun bakım ünitelerini hizmete açarak kapasitemizi yüzde 25 artırdık ve  180 yoğun bakım yatak sayısına ulaştık. Patoloji Birimlerimizin eski yerlerine de Denizli DH’nde 25 yataklı AMATEM ve Psikiyatri Servisini hizmete açarak AMATEM de yatak kapasitemizi arttırmış olduk. Böylece alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavilerinin en kısa zamanda yapılmasını amaçlıyoruz. Servergazi DH’nde ki Patoloji Biriminin yerine de Mikrobiyoloji Merkezi taşındı ve 3 poliklinik odası daha yapılarak hastanemize yeni poliklinik odaları kazandırılmış oldu” dedi.