Tavas Devlet Hastanesi’nde yapılan protokole Denizli Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Tavas Devlet Hastanesi Yönetimi ve Hayırsever Cennet Saçıkan katıldı. Yapılan protokolle merhum Hasan Saçıkan anısına eşi Cennet Saçıkan Meme Kanserinin teşhisinde kullanılan MAMOGRAFİ cihazını alarak Tavas Devlet Hastanesi’ne bağışladı.
 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk birliğe bağlı C hizmet sınıfı kapsamındaki hastanelere Mamografi cihazı almak için hazırlıkları yaptıkları sırada hayırsever Cennet Saçıkan tarafından Mamografi cihazının Tavas Devlet Hastanesi’ne bağışlandığını söylerken, cihazın hastaneye kazandırılmasında gösterdiği katkılardan dolayı Cennet Saçıkan’a teşekkür etti. Öztürk; “ Meme kanseri kadınlarımızda en sık görülen kanser türüdür. Tüm kadınlar meme kanserine karşı duyarlı olmalı ve bilinçlendirilmelidir. Mamografi cihazı da meme kanserinin erken teşhisinde kullanılabilecek en önemli görüntüleme yöntemidir. Erken teşhis edilen meme kanseri ile hastaların sağlıklı hayatlarına devam edebilmeleri sağlanmış olur. Tavas Devlet Hastanesi’ne bağışlanan Mamografi cihazı ile Tavas ve çevre ilçelerde bulunun 40 yaş üstü kadınlarımızın meme kanserine yakalanma riski erken teşhisle en aza indirip sunduğumuz sağlık hizmetini daha verimli hale getirmiş olacağız. Mamografi cihazını hastanemize kazandıran Cennet Saçıkan’a bu bağlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Hayırsever Cennet Saçıkan da kaybettiği eşi Hasan Saçıkan’ın adına yaptığı bağışla bir nebze de olsa acısını unuttuğunu söyleyerek tüm hayırseverleri hastanelere bağış yapmaya davet etti.