HABERDENİZLİ.COM

Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu Denizli Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Candoğan Parkı önünde basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, "Ekim ayı "MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI" olarak kabul edilmiş ve her yıl ekim ayında bizler de kadınlarımıza MEME KANSERİ'ni anlatmak, duyurmak, farkındalık oluşturmak amacıyla birtakım etkinlikler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi kanser hastalığı son yıllarda artarak devam etmekte ve artık kalp hastalıklarından sonra ölümlerin en çok olduğu hastalık grubu olarak bilinmektedir. Biz kadınlar da ise en çok görülen kanser türü meme ve rahim kanserleridir. Peki biz kadınlar da bu kanserlerden korunmak için neler yapabiliriz?" ifadelerini kullandı.

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Kanser hastalıklarında erken teşhis ve tanı çok önemlidir. Erken teşhis ve tespit için kadınlarımız öncelikle evlerinde düzenli olarak MEME MUAYENESİ yapmaları onların hayatını kurtarabilir. Bu dönemde tespit edilirse yaşam şansları %98'dir. Bunun yanı sıra 40-69 yaş aralığındaki kadınlarımızın her yıl klinik meme muayenesi ve mamografi gibi tanı koyma yöntemleri için SAĞLIK KURULUŞUNA başvurmaları ve tetkiklerini yaptırmaları meme kanserinden korunmanın başlıca yollarıdır.

Kasapoğlu, "biz kadınlar erken teşhisin hayat kurtardığını bildiğimiz halde yaptırmıyor ve zamanında sağlık kuruluşlarına gitmeyerek sağlığımızı ihmal ediyoruz. Bizler Cumhuriyet Kadınları olarak konuda farkındalık oluşturmak için hemen yakalarımıza "PEMPE KURDELALARIMIZI" takıyor ve broşürlerimizi dağıtmaya başlıyoruz." dedi.