Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 46 hastaya Ağız Diş Sağlığı Tarama Ekibi tarafından diş taraması yapıldı.
Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) hastalara yönelik etkinlikler devam ediyor. Merkezde bulunan ve tedavi gören 46 hastaya Toplum Sağlığı Hizmetleri Ağız Diş Sağlığı Tarama Ekibi tarafından diş taramaları yapıldı.
Dr. Müge Bingül tarafından yapılan taramalarda ağız hijyeni, diş fırçalama tekniği ve protez dişlerin bakımıyla ilgili eğitim verildi. Dr. Müge Bingül eğitim sonrası hastalara yapılan ağız muayenelerinde genel olarak hastaların ağız hijyeninde eksiklikler olduğu, muayene sonuçları kayıt altına alınarak, hastaların tedavilerini yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini belirtti.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Halil İbrahim Oğuzer ise hastaların aile ortamında kazanamadığı ağız hijyenini TRSM’de verilen eğitimlerle sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Diş eğitimi ve taramalarının amacına ulaşması için, hastaların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçli olması ve diş bakımlarını doğru yapmalarıyla mümkün olacağını söyleyen Oğuzer, TRSM’de hastalara yönelik faaliyetlerin bütün hızıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.