Devlet Hastanesi'nde görev yapan iki cerrahın yapılmayan ameliyatları yapılmış gibi gösterdiği iddiası kent gündeminde yankılanmaya devam ediyor. Konuyla ilgilihastane cephesinden yapılan açıklamaların ardından Denizli Tabip Odası'da iddiaların asılsız olduğu ile ilgili bir açıklama yayınlamıştı. Bu konuyu bir tık öteye taşıyan ise Türk Sağlık Sen Denizli Şube yönetimi oldu. Sendika yönetimi yaptığı açıklamayla iddiların içeriğini ve bu konuyu kamuoyuna duyuran ismi açıkladı.
Sendika Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “08 Aralık 2014 tarihinde basında yer alan Denizli Devlet Hastanesinde çalışan üyemiz Op. Dr. S.C hakkında tamamen asılsız, meslek onurunu inciten ve karalayıcı bir haber ile karşılaştık. Sendikamız tarafından yapılan kapsamlı araştırmada,  konuyla ilgili herhangi bir suç unsuru bulunmamış, tamamen performans sisteminin çarpıklığı ile ilgili bir konu olduğunu tespit ettik. Ne  SGK'nın, kamunun, nede hastaların zarara uğratılmadığı, gereksiz yere malzeme kullanımının söz konusu olmadığı, söz konusu yalan haberin beyin cerrahi kliniğinde  çalışan Dr. S.Ö.  tarafından basına servis edilmiş bir iddia olduğu anlaşılmıştır” denildi. 

DDH’DEN, SDH’YE GÖNDERİLDİ
Dr. S.Ö’nün  üstüne vazife olmayan işlere kalkışması sonucu Denizli Devlet Hastanesi’nden (DDH) Servergazi Devlet Hastanesi’ne (SDH) gönderildiğini ileri süren sendika yönetimi açıklamasında,  “Dr. S.Ö’nün klinik içi çalışma barışı ve huzurunu bozması, kendi ameliyat etmediği  hastalara ve yakınlarına üstüne vazife olmadığı halde ve hastalarda hiçbir nörolojik defısit olmadığı halde 'Senin ameliyatın başarısız, bundan sonra ne yapılsa düzelmez, sakat kalmışsın, takılan vida sinirini patlatmış, erkekliğin gitmiş' gibisinden sözler sarf etmesi sonucunda Kamu Hastaneler Birliği tarafından Servergazi Devlet Hastanesi'nde çalışması uygun görülmüş olup Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili müfettiş talep edilmiştir. Ayrıca Denizli Tabip Odası Etik Kurulu tarafından da soruşturulmaktadır. Öte yandan konuyu inceleyen Türk Nöroşirurji Derneği Etik Kurulu ve Pamukkale üniversitesi (PAÜ) Bilirkişi Heyeti iddiaların asılsız olduğunu ifade ettiler” görüşüne yer verildi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Söz konusu asılsız iddiaların yakından takip edildiğini kaydeden sendika yönetimi, “Bu asılsız yalan iddiaların sonuna kadar taklipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca üyemiz hakkında bu tür yalan iddiayı ortaya atanların da peşini bırakmayacağız. Kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde üyemizin hakkını koruyacağız” denildi.