Hastalığı yendikten sonra hayali olan Pamukkale Üniversitesi Psikolojik, Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü'nü kazanan Nazlı Konar, şimdi de 'iyilik meleği' olup, LÖSEV için gönüllü çalışarak kendisi gibi lösemi hastası olan çocuklara yardım ediyor.

Nazlı Konar, çeşitli şikayetler üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan kan testlerinde lösemi teşhisi konulan Konar, 2 yıl boyunca yoğun kemoterapi ve yüksek risk tedavisi gördü. Ablasının iliğinin kendisine yüzde yüz uyması üzerine Konar'a, 28 Aralık 2009'da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapıldı. Hastalığı süresince moralini hiç bozmayan ve hep yüksek tutan Konar, daha sonra LÖSEV'in de desteğiyle hastalığı yenmeyi başardı. LÖSEV'in iyilik meleği olan Konar, şimdi de kendisi gibi hasta olan ve hastalıktan kurtulan çocuklara yardım ediyor. LÖSEV'in etkinliklerine katılan BAĞIŞ İSTİYOR, YARDIM EDİYOR

LÖSEV'in Denizli'ye gelen İyilik TIR'ında görev alan Nazlı Konar, gönüllü olarak hasta olan çocukların ailelerine ihtiyaç duydukları yardımları dağıttı. Hastalığı boyunca umudunu kaybetmediğini belirten Konar, "Hastalığa 7 yıl önce yakalandım. O zaman 12 yaşındaydım. Çeşitli belirtilerle başladı bu hastalık. Baş ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, boğazımın şişmesi gibi, bu şikayetlerle doktora başvurduğumda, doktorum kan testi sonucunda şüpheli şeyleri gördüğünü söyleyerek bizi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yolladı. Yoğun kemoterapi tedavileri oldu, yüksek risk tedavisi gördüm. Bu nedenle ilik nakli oldum. Çünkü çok şükür, ablamın iliği yüzde yüz uyumluydu. Bu benim için büyük bir şanstı ve 28 Aralık 2009'da ilik nakli başarılı bir şekilde geçti. Bu tarih benim ikinci doğum günüm. Daha sonrasında tabii ki, dikkat süresi başladı. Hastalık süreci boyunca hiçbir zaman moralimi bozmadım, hep umutluydum. Hastalıkta, hep iyileşeceğim zaman gerçekleştireceğim hayallerimi düşündüm. Çok şükür bu hayallerimden bir tanesini gerçekleştirdim. Bu yıl psikolojik, danışmanlık ve rehberlik bölümünü kazandım" diye konuştu.

Hastalığı LÖSEV'in desteğiyle yendiğini ifade eden Konar, "Bu hastalıkta en büyük şansım LÖSEV gibi bir aileye sahip olmamdı. Çünkü bu hastalığı LÖSEV sayesinde hem maddi, hem de manevi açıdan daha kolay atlatmayı başardık. Her zaman manevi olarak bizim yanımızdaydı, maddi destekleriyle de yanımızdaydı. Dolayısıyla babam da bu hastalığı daha rahat atlatmaya sebep oldu. Bu nedenle LÖSEV'e ne kadar teşekkür etsek az olur. Şimdi ben de bu hastalığı atlattım ve hasta kardeşlerime destek oluyorum. Bu nedenle LÖSEV'e destek oluyoruz" diye konuştu.

LÖSEV İzmir İrtibat Bürosu Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Selin Topçuoğlu ise İyilik TIR'ının Denizli'deki LÖSEV'e kayıtlı hastalara yardım ettiklerini, giyim, gıda ve çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.