Denizli Devlet Hastanesi’ne hastane içi hasta transferinde kullanılmak üzere akülü araç bağışlandı. Böylelikle hastanede tedavi gören hastalar tedavi görecekleri servislere araç ile kolaylıkla taşınabilecek. Hastane içi hastaların transferi için kullanılacak elektrikle çalışan araçta şoför koltuğu, arkada yardımcı personelin oturacağı ve hastanın yatacağı sedye bulunuyor.

    Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, akülü aracı alarak hastaneye bağışlayan, isminin açıklanmasını istemeyen hayırsevere teşekkür etti. Canural, Denizli Devlet Hastanesi’nin çok büyük bir hastane olduğunu hastaların bir binadan diğer binaya taşınmasında akülü aracın kullanılacağını belirtti.

    Canural, “Hastanemiz büyük ve dağınık bir hastane. Hastane içerisinde bazı onkoloji hastalarımız ya da ağır hastaların bir binadan diğer binaya taşınması için bir araca ihtiyaç oldu. Hayırsever bir vatandaşımız da bu akülü aracı alarak hastanemize bağışladı. Buradaki esas amacımız onkoloji hastalarımızın Radyoterapi Merkezi, Pet CT, Nükleer Tıp gibi birimlerde işlemleri bittikten sonra hastanemizde bulunan diğer onkoloji servisi, ayaktan onkoloji merkezi ve diğer kliniklere taşınmasını sağlamaktır. Ayrıca mavi kod çağrılarında acilen olay yerine ulaşmak için akülü aracımızı kullanacağız. Bu aracı bizim hastaneye bağışlayan hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.