Kula Sağlık Grup Başkanı Rahşan Erkan, vücudun sıvı ihtiyacının su yerine başka sıvılarla karşılanmaması konusunda uyarıda bulundu.
Yıldırım, vücudun sıvı ihtiyacına işaret ederek, “Vücudumuzun günde en az 2,5 litre sıvıya ihtiyacı vardır. Bunun 1,5 litresini su olarak almalıyız. Vücudun sıvı kaybına bağlı olarak 2 litreye çıkabiliriz. Geri kalan kısmı ise vitamin, mineral, antioksidan özellikleri olan sıvılar tercih etmeliyiz. Tabi bu geri kalan kısma yemekle, çorbayla meyve ile aldığımız sıvılar da dahildir. Hiçbir zaman su yerine başka sıvılar kullanılmamalı, susuzluğumuzu giderelim derken sağlığımızdan olmamalıyız.’’ dedi
Vücuttaki sıvı ihtiyacının su yerine başka içeceklerle karşılamaya çalışmanın doğru olmadığını söyleyen Erkan, “Meşrubat, meyve suyu, ayran, çay, kahve çeşitleri maalesef kalorili içeceklerdir. Vücuttan kaybedilen sıvıyı bu içeceklerle yerine koymaya çalışırsak vücudumuza boş yere kalori ve kimyasallar yüklemiş oluruz.” diye konuştu.
SU YAŞAM SIVISIDIR
Özellikle çocuklar ve yaşlılar için suyun öneminin daha fazla olduğunu belirten Erkan “Vücudumuzun % 70’i sudur. Su özellikle vücut sıcaklığının düzenlenmesinde çok önemli rol oynar. Böbreklerin etkili çalışmasını sağlar. Deriden terleme ile toksinlerin atılımında görevlidir. Su yaşam sıvısıdır. Hayatın olmazsa olmazıdır.” dedi.