Göz Altı Torbası Ameliyatı, gözaltı bölgesinde oluşan torbaların giderilmesi için yegane yol olarak bilinir ve dünya üzerinde en sık yapılan estetik ameliyat türlerinden birisi olarak öne çıkar. Her ne kadar bazı kaynaklar bu durumun ameliyatsız giderildiğine yönelik içerikler paylaşıyor olsa da gözaltı torbalarının kesin çözümü blefaroplasti ameliyatından geçer.

Bir diğer adıyla blefaroplasti bu kadar sık tercih edildiği için insanların bu ameliyata yönelik sorularında fazlalık söz konusu. En sık sorulan sorulardan birisi ise ameliyat sonrasında neler yapılmalı ve iyileşme süreci nasıl olur gibi sorular oluyor. Göz Altı Torbası Ameliyatı sonrasındaki süreç hakkında tüm detayları ise yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle ameliyat sonrasındaki ilk 3 ya da 5 gün boyunca dikişler ameliyat bölgesinde kalır ve sonrasında alınır. Ancak bu süre boyunca ve sonrasında da kişilerde ağrı görülmez eğer ağrılarınız geçmiyor bu kanama belirtisi olabilir. Böyle bir durumda hemen estetik cerrah ile görüşüp, fikrini almanız gerekiyor. Bununla birlikte göz kapaklarının etrafında ödem ve morluklar oluşabilir. Bu nedenle de ameliyattan sonra kişilere soğuk uygulama yapmaları ve yüksek yastık ile yatmaları gerekiyor. Buna ek olarak göz kapaklarında yanma, kuruluk gibi durumlar olabilir ancak bu durum ödem geriledikçe düzelir.

Kişilerin ameliyat sonrasındaki merak ettiği bir diğer nokta ise lens kullanımı ve işe dönüş süreleri oluyor. Her iki durumda da kişiler 1 hafta içinde istediklerine ulaşabilirler. Ancak hastalar, göz kapaklarında oluşan ödemlerin tamamen yok olması 3-4 haftayı bulacağını unutmamaları gerekir.

Bununla birlikte ameliyat sonrasındaki dönem içerisinde kişiler, tansiyonlarını düşük tutmaya özen göstermeli ve şiddetli öksürük, hapşırma ve ıkınma durumlarından kaçınmalarında fayda var. Ayrıca ameliyat sonrasındaki ilk iki hafta ağır spor yapmamaları gerekiyor.

Ameliyat Sonrasında İz Kalır mı?

En çok merak edilen soruların başında yer alan konu ise ameliyat sonrasında göz bölgesinde herhangi bir iz kalıp kalmadığı oluyor. İlk haftalar ameliyat izleri görünür bir şekilde dururken sonraki aylarda izler yavaş yavaş yok olur. Bu süre içinde kişiler makyaj yardımı ile ameliyat izlerini gizleme yoluna gidebilir.