Bakanlığıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Muğla’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Fatih Şahin’in makamında ziyaret etti. Vali Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada il merkezinde altyapı eksikleri olduğunu belirterek, “Belediyemizin, Gençlik Spor il müdürlüğümüzün ve bakanlığınızın güzel çalışmaları ile birçok prosedürü geçmiş olduk. Önümüzdeki dönemde kapalı yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapılıyor. Gelecek yıl da büyük bir spor salonu yapılacağının müjdesini aldım. Bunlar için Muğla adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Kılıç da Muğla merkez ve ilçelerine yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Kılıç, “Muğla özel bir yer. Merkezin genç bir nüfusu var. Üniversitemizde 27 bin öğrenci öğrenim görüyor. Daha önce Muğla’ya geldiğimde spor tesisi eksiklerini görmüş ve giderilmesi için yeni spor kompleksleri sözü vermiştim. İlk etapta olimpik bir yüzme havuzu için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Bunun yanında Muğla’nın kapalı spor salonu yetersiz. 2 bin 500 kişilik bir salon yapımı için Sayın Başbakanım'a gittiğim. Sayın Başbakanım da bunun yetersiz olduğunu ve hemen 3 bin kişi kapasiteli spor salonu yapılmasını talimatını verdi. 2013 yılı yatırım programına alınacaktı; yine Sayın Başbakanımız'ın talimatıyla 2012 yılında ihalesi yapılacak. Kapalı spor salonu için 1 milyon lira ödenek ayrıldı. Turizm beldelerimizden Fethiye ilçemize de 2 bin kişilik bir salon yapılacak. Muğla'daki çok sayıda turistik tesisimiz, kış aylarında boş kalıyor. Buraları, uluslararası şampiyonalara gelecek sporcularla doldurmak istiyoruz. Milas ilçemize 500 kişilik bir öğrenci yurdunu 2012 yılı yatırım programına almış bulunuyoruz. Muğla’da yeni yaptırdığımız bin kişilik bir yurdumuz var. İleride kızlara yönelik yeni yapılacak yurtlara şahitlik edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Bakan Suat Kılıç, futbolda şike davasıyla ilgili ise zamanın her şeyin ilacı olduğunu, Türk yargısına, yargıçlarına ve savcılarına güvenilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Olayın adli boyutu var. Adliyeler kararlarını ortaya koydu ve koymaya devam edecek. Henüz karara bağlanmayan hususlar var, onlar da mutlak surette karara bağlanacaktır. Olayın Türkiye Futbol Federasyonu'na bakan tarafı var, UEFA’ya bakan boyutu var. Bakan olarak her konuda görüş söylemeye kalkarsam, Türkiye’de futbolun tansiyonunu düşüremeyiz. Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Eskişehirspor lehine ya da aleyhine, siyasi bir kimlik olarak yorum yapmam söz konusu değil.”

Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.