İlk uygulaması Denizli’de 2006 yılında başlayan Evde Bakım Hizmetleri projesi, kısa sürede başarıya ulaşarak ülke geneline yayıldı. Proje kapsamında evde bulunan ve bakıma muhtaç olan hastaların ayağına sağlık hizmeti götürüldü. Kısa sürede büyük başarıya ulaşan ve halk tarafından takdir toplayan proje kapsamında en önemli uygulama hastalara evlerinde verilen hasta yatakları oldu. Zamanla yetersiz kalan hasta yatakları projede önemli bir kısıntıya neden oldu. Yatak için hastaların sıraya konulduğunu öğrenen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bu sıkıntıya duyarsız kalmayarak, Denizli Devlet Hastanesi eski Başhekimi Doktor Necdet Durmuş ile görüştü. İhtiyaç duyulan hasta yatakların alınması için elinden gelen desteği sağlayacağını belirten Durmuş, İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen tören ile 70 adet hasta yatağını İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Hizmetleri birimine bağışladı.
İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Tesisler binasında düzenlenen törene, Denizli Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜK İHTİYAÇTI
Evde Bakım Hizmetlerinin 2006 yılında ilk defa Denizli’de başladığını ve bu projenin kısa sürede tüm illerde uygulamaya konulduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, hastaların evlerinde bakıldığı projede en büyük eksikliklerinin hasta yatakları olduğunu ve bunu da hayırseverlerin desteği ile aştıklarını ifade etti.
Evde Bakım Hizmetlerinin en önemli projelerinden biri olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, hastaların evlerinde bakılmasının önemli olduğunu vurgu yaparak, “Sağlık hizmetleri konusunda ülkemizin hangi noktadan nerelere geldiğini görmekteyiz. Bugün böyle bir projenin Denizli’den başlaması ve Türkiye geneline yayılması bizler için ayrı bir gururdur. Hayırsever doktorumuza da bu bağışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından teknik donanımlara sahip 70 hasta yatağı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Hizmetleri birimine teslim edildi.