Denizli'de yaşayan Emel Gider, rahminde kanama ve kasıklarında sancı çekmeye başlayınca 'simear testi' yaptırdı. Gider, test sonucunda rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendi. Özel Sağlık Hastanesi'ne başvuran Emer Gider, hastalığı hakkında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Aydın ile görüştü. Yapılan muayene sonucunda hemen ameliyat kararı alındı. Gider'e, geçen cuma günü kapalı yöntemle, 4 ayrı delikten girilerek rahim ağzı kanseri ameliyatı yapılıp, kanserli dokular temizlendi. Erken teşhisle kanser olduğunu öğrenince kapalı yöntemle ameliyat olan ve hastalığından kurtulan Gider, iki gün sonra ise hastaneden taburcu oldu. 

Kadınların yılda bir simear testi yaptırması gerektiğini belirten Emel Gider, "Öncelikle bu hastalığın belirtileri, kasıklarda sancıyla başlıyor. Doğum sancısı gibi ağrılarım oldu. Ara ara kanamalar oluyor. Bu belirtiler olunca, simear testi yaptırdım ve hastalığım ortaya çıktı. Yunus hocama gelip, başarılı bir şekilde ameliyat oldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben bütün kadınlara seslenmek istiyorum. Simir testi yaptırmayı ihmal etmesinler. Doktora gitmekten asla çekinmesinler" dedi. 



Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Yunus Aydın ise rahim ağzı kanseri ne kadar zor bir cerrahi olsa da artık tamamen kapalı bir operasyonla ameliyatı yaptıklarını belirterek, "Bunun iki avantajı olacak, biri kozmetik açıdan hiçbir sorun yaşamayacak. İkincisi cerrahi kalite daha yüksek oluyor. Bazı kadın kanserleri arasında en tehlikeli olanlarından biri rahim ağzı kanseridir. Çünkü hızlı bir şekilde yayılır. Yayıldıktan sonra da uzun dönem yaşam beklentisi sıkıntılı olabiliyor. O yüzden erken tespit ve kaliteli bir şekilde ameliyat olması çok önemli. Şanslıyız ki rahim ağzı kanseri erken teşhis edilen kanserlerden biri. Her kadının her yıl mutlaka simear testi yaptırması gerekli. Önlenebilen kanser türlerinden biri. Bizim ameliyatımız açısından önemli olan husus, rahim ağzı kanseri ameliyat tekniği bakımından daha zordur. Kapalı cerrahi ile yapmış olmamız daha da önemlidir" diye konuştu.