Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli’de soğuk süt tankı olmayan köy kalmadığını bu nedenle birçok ile göre en kaliteli sütü Denizli’nin ürettiğini söyledi.

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya ülkelerinde yaşayan Türkçe Konuşan girişimciler, ticari ilişkileri geliştirmek, kültürel bağları güçlendirmek amacıyla Denizli Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dışişleri Bakanlığı, 2005 yılından beri ticaret hacmini ve kültürel bağları güçlendirmek için Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya ülkelerinde yaşayan Türkçe Konuşan Girişimciler, Türk sanayici ve işadamlarıyla buluşturuyor. Bu kapsam Denizli’ye gelen 45 kişilik heyet Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Başkan Yardımcısı Halil Pekdemir tarafından karşılandı.
Heyete Borsayla ilgili kısa bir sunum yapan Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli’deki et ve süt üretimiyle ilgili bilgiler verdi.
Denizli’de yaklaşık 200 civarında çiftliğin kurulduğunu belirten Başkan Tefenlili, “Denizli’de yaklaşık 220 bin büyük baş hayvan var. Günlük 1000 ton süt üretim kapasitesi olan tesislerimiz var. Neredeyse soğuk süt tankı olmayan köyümüz kalmadı. Bu yüzden birçok ile göre en kaliteli sütü Denizli üretiyor. Denizli’de et ve süt sektörü çok yakında hızlı bir şekilde gelişecektir” dedi.
Daha sonra heyetten bazı işadamları merak ettikleri soruları Borsa Başkanı İbrahim Tefenlili’ye sordu.