Denizli’de, dört yıl önce talasemi majör hastası olduğu ortaya çıkan Emirhan’a ilik abisinde bulundu. Abisinden ilik almak için iki yıl bekleyen Emirhan, sıranın artık kendisine gelmesini istediği belirterek, "Ben artık iğne vurulmak,acı çekmek istemiyorum’’ dedi. 
Denizli’de yaşayan Mustafa-Gülistan Keyik çiftinin çocukları olan 7 yaşındaki 2.sınıf öğrencisi Emirhan Keyik, 4 yıl önce hastalanınca hastaneye kaldırıldı. Hastanede minik Emirhan’a talasemi majör tanısı kondu. Aile o günden sonra çocukları için ilik bulmak için çalışmaya başladı. Bu sırada Emirhan’ın abisi olan 11 yaşındaki Serdar Keyik’in iliğinin kardeşine uyduğu görüldü. Aile bu haberin ardından büyük bir mutluluk yaşarken, minik Emirhan’a ilik nakli yapılması için sıra beklemeye başladı. Ameliyatın yapılacağı Hacettepe Üniversitesi’ne gitmek için sıra bekleyen aile, yaklaşık iki yıldır bir türlü sıranın kendilerine gelmemesinden şikayetçi oldu.

‘İĞNEDEN DOLAYI CANIM ÇOK YANIYOR’
Evde okula gitmediği anlarda ağabeyi ile oynayan Emirhan Keyik, bir an önce ameliyat olup sağlığına kavuşmak istiyor. İki yıldır talasemi majör hastası olduğunu belirten 7 yaşındaki Emirhan, "Ben artık iğne vurulmak istemiyorum. Çünkü çok acıyor. Hastaneye gitmek istemiyorum. Canımı yakıyorlar’’ dedi.

‘KARDEŞİMİN ACI ÇEKMESİNİ İSTEMİYORUM’
Emirhan’a ilik verecek olan abisi Serdar Keyik de, "Benim kardeşim hasta. Benim iliğim uyuyor. Ben onu kurtarmak istiyorum. Bir daha iğne vurulmayacak, hap içmeyecek. Kardeşimin acı çekmesini istemiyorum’’ diye konuştu.

‘ARTIK ÇOCUĞUMUN İYİLEŞMESİNİ İSTİYORUM’
Anne Gülistan Keyik, hastalığın farkına vardıktan sonra hemen tedavi için çalışmaya başladıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben çocuğumun hasta olmasından dolayı çok üzüntülüyüm. Çocuğum hem okulundan ayrı kalıyor hem de 3 haftada bir kan verildiği için canı çok yanıyor. Artık dayanamıyor. Sabah aç karnına içtiği bir hap var. Onu bile içmek istemiyor artık. Hastaneye de gitmek istemiyor’’ İlik nakli için testlerin yapıldığını ve abisinin iliğinin uygun olduğunun ortaya çıktığını ifade eden anne Gülistan Keyik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızın ilikleri yüzde yüz uydu. Dünyalar bizim oldu. Ancak geçen iki yılda çocuğum sadece ilik nakli bekliyor. Ben çocuğumun ilik naklinin bir an önce yapılmasını istiyorum. Bize ilik nakli için sıra gelmediğini söylüyorlar. Biz iki yıldır sadece sıra bekliyoruz. Herşey hazır. Ben çocuğumun bir an önce iyileşmesini istiyorum.’’ 
Baba Mustafa Keyik de asgari ücretle geçindiklerini, ameliyat için Ankara’ya gideceklerini ve bu konuda devletten yardım istediklerini sözlerine ekledi.