Denizli Pamukkale Üniversite Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilgin Emrecan yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulundu ; “Ayşe Açık 73 yaşında karın ve sırt ağrısı nedeniyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde karın ve göğüs kafesi içerisindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık olduğu görüldü.

Prof.Dr. Bilgin Emrecan, Hastamızın 2009 yılında aortun kalpten çıkan bölümü, 2011'de de aortun karın içerisinde böbrek damarlarından sonraki bölümü değiştirilmiş. Bu sefer daha riskli olan karaciğer bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren ve göğüs kafesinin içerisine uzanan bölümünde akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması nedeniyle ameliyata alındı. Sayılı merkezlerde uygulanan tekniklerle omurilik ve karın içerisindeki organların beslemesi yapılarak yaklaşık 4 buçuk saatlik bir ameliyat ile sağlığına kavuşan hastamız  3. aort ameliyatından da yürüyerek hastaneden ayrıldı.” dedi.

Prof. Dr. Emrecan sözlerine şöyle devam etti ; “ Bu ameliyatta göğüs kafesi ve karın boşluğu çok büyük bir kesi ile açılmakta ve aortun beslediği tüm organlar tek tek açığa çıkarılmaktadır. Aortun hayati organları kanlandıran bölümlerinin değiştirilmesi nedeniyle çok özel teknik ve cihazlarla ameliyat yapılması ve cerrahi olarak işlemin en kısa zamanda bu organlarda kalıcı hasar bırakmayacak şekilde hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Ameliyat esnasında böbrek, bağırsaklar, karaciğer ve omurilik gibi organlar oksijensiz kalmakta bu nedenle de bu organlarda hasar oluşabilmekte veya hasta belden aşağısında felç olabilmektedir. Ancak üçüncü aort ameliyatı olmasına rağmen hastamızda bu problemlerin hiçbirisi gelişmeden şifa ile taburcu edildi.”
PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer “ 3. basamak hastane olarak en iyi hizmeti verdiklerini,  son teknoloji teknikler kullanılarak hastalara tedaviler uygulanmaya devam edileceğini belirtti.