Kuşadası’nda, 24 yaşındaki Kübra Dikbaş adlı kadın, sezaryenle doğumdan yaklaşık iki saat sonra kalp krizi geçirdi. Kalbe giden damarları tıkanan Dikbaş’a, kardiyoloji uzmanı tarafından anında müdahale edildi, anjiyo yapılarak stent takıldı. Benzer durum evinde yaşansaydı hastanın hayatını kaybedeceği belirtildi.
Söke’de yaşayan Halil-Kübra Dikbaş adlı çift, evliliklerinin ikinci yılında bebek sahibi olacaklarını öğrendi. Gebelik süresince özel bir hastanede çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan tarafından düzenli olarak anne izlendi. Gebelik süresince herhangi bir sorun yaşamayan Dikbaş, gebeliğinin 39’ncu haftasında doğum sancıları başladı. Normal doğum planlanan hasta, 6 saatlik sancılı beklemenin ardından bebeğin doğum kanalına yerleşmemesi nedeniyle Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan tarafından sezaryene alındı. Aras Sencer adında 3 bin 350 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek dünyaya getiren anne Dikbaş, doğumdan yaklaşık iki saat sonra akşam saatlerinde serviste yatarken fenalaştı. Acil servis hekimi Dr.Ayfer Oklay Bozkaya, yaptığı muayene ve tetkikler sonrasında hastanın kalp krizi geçirdiğini fark etti ve hemen kardiyoloji uzmanı ve kadın doğum uzmanını çağırdı. Hekimler kısa sürede hastaneye ulaştı ve Universal Kuşadası Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Aydın Çeliker hastaya acil müdahalede bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan, hastanın gebelik süresince herhangi bir sorunu olmadığını ve sağlıklı bir gebelik geçirdiğini dile getirirken, bu durumun gebelik muayeneleri sırasında önceden anlaşılabilir bir rahatsızlık olmadığını belirtti.
Kardiyoloji Uzmanı Dr.Aydın Çeliker de, hastanın ‘ön duvar enfarktüsü’ denen bir rahatsızlık geçirdiğini belirterek şöyle konuştu:"Bu yaşta çok nadir görülen bir durumdur. Gebeliğin sağlıklı geçirildiği bir durumda önceden fark edilecek bir durum değildir. Eğer bu durum normal doğum ya da taburcu olduktan sonra hastane dışında bir yerde yaşansaydı, hastamızı büyük ihtimalle kaybederdik. Hastanede olması, ilk müdahaleyi yapan hekim arkadaşımızın durumu erken fark edip bize bildirmesi ve hemen anjiyoya alıp tıkalı damarın açılması hayatını kurtardı.”
Universal Kuşadası Hastanesi hekimlerine teşekkür eden anne Kübra Dikbaş da şunları söyledi: “Doktorlarım sayesinde hayata döndüm, onlar genç ama deneyimli ve iyi insanlarmış. Sayelerinde hayata döndüm, bebeğim onların sayesinde anasız kalmadı. Ne kadar teşekkür etsem az.”