MUTLU KELİŞTİ / HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin şehirleşme yönünde hızla ilerleyen Adalet Mahallesinde diş hekimliği üzerine Denizli’nin ilk semt kliniği açılıyor. 13 yıldır diş hekimliği yapan Diş Hekimi Sema Tosun ile diş ve meslek üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. 

Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Karabük doğumluyum, Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2006 yılında mezun oldum. Üniversiteden mezun olduktan sonra 1 buçuk yıl çeşitli polikliniklerde görev yaptım. 2008 yılında Aydın Didim’de muayenehane açmaya karar verdim. Bu kararımdaki en büyük etken de Didim’deki yabancı hasta portföyü oldu. Yabancı hastalarla çok iyi anlaştım, rahat çalıştım. 

Denizli’deki Sağlık Turizmini Nasıl Görüyorsunuz?

Denizli’de sağlık turizmi çok düşük boyutta, buradaki yabancı hastalar genelde Türkiye’den yabancı ülkelere gitmiş olan gurbetçi hastalar. Didim’deki durum ise farklı, orada İngilizlerle, Norveçlilerle, İrlandalılarla, Ruslarla güzel bir çalışma imkânı bulduk. Çalıştığımız bu süreçte kendi yerimizi aldık, 4 yıl da kendi işyerimizde çalışmış olduk. Doyasıyla Didim’de 6 yıllık bir çalışma sürecimiz oldu. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor sema tosun mutlu kelişti

Denizli’ye gelme sebebiniz neydi?

İki tane oğlum var, Didim’deki sağlık ve eğitim olanakları çok kısıtlıydı. Büyükşehir gibi olanaklarınız maalesef olmuyor. Bütün ailemizin Denizli’de olması sebebiyle 2014 yılında radikal bir kararla çok güzel ilerleyen muayenehanemi kapatıp buraya taşındık. Denizli’nin durumunu anlamak için 4 yıl bir poliklinikte çalıştım. Çalıştığım kişi uzun yıllar bu işi yapmış ortodontist bir hocamızdı. 

Neden Semt Kliniği?

Çalıştığım 4 yıl zarfında bir fizibilite çalışması yaptım. Bir klinik açar mıyız? Nerede açmalıyız? Hangi bölgenin böyle bir kliniğe ihtiyacı vardır? Gibi sorulara cevap aramaya çalıştım. Ben 1200 Evlerde oturuyorum. Adalet Mahallesi güzergâhını da çok kullanıyorum. Bereketler, Adalet Mahallesi bölgesi yeni şehirleşmeye, hızla konutlaşmaya başladı. Son 10 yılda konut sayısı ciddi anlamda arttı. İnsanlar artık bu taraflarda oturuyorlar. Şehir merkezinde en büyük sıkıntı olan trafik sorunu da benim bu kararı almamda etkili oldu. İnsanlar diş hekimine giderken sıkıntı çekmek istemiyor. Burada ulaşım rahat, park sorunu yok. Özellikle kadınlar için çok faydalı oldu. Lokalizasyon açısından doğru bir karar verdiğimizi insanların olumlu tepkilerinden anlıyoruz. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor

Butik Muayenehane olmaya devam edecek misiniz?

Burası butik bir muayenehane, bir doktor bir asistan şeklinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl konseptimizde değişiklik olabilir, beraber çalışabileceğimiz bir doktor bir asistan ilave edebiliriz. Ama butik kalmaya devam edeceğiz. Büyük polikliniklerin yorucu havasına girmek, yaptığımız işlerde ticari kaygılar yaşamak istemiyoruz. Butik kalarak insanlara doğru hizmet verip, güzel işler çıkarmak istiyoruz. 
Devlet Hastanesi ile sizin ne farkınız var? 
Yapılan işlerin kalitesi açısından çok büyük farklılık gösterir, bir kere kullanılan materyaller açısından Devlet Hastanesi malzemelerini ihale usulü aldığı için, en uygun malzemeler oradadır. Biz ise yıllardır kullanmış olduğumuz, kalitesine güvendiğimiz malzemeleri kullanıyoruz. Dolayısıyla bunlar maliyetli ürünler oluyor. Vatandaş açısından bakarsak bu fiyatlara da yansıyor. Fakat karşılığında hastamız bizden iyi hizmet alıyor. Ağıza konulan materyal kaliteli oluyor. Yaptığımız işin garantisini sunuyoruz, işimizin arkasındayız. Bir başka avantajı ise Devlet Hastanelerinde istediğiniz zamana randevu alma olasılığınız yoktur. Hemen işinizi hallettiremezsiniz, fakat özelde kısa zamanda tedaviye başlayabilirsiniz. Hem zamandan kârınız olur hem de kaliteli iş yaptırmış olursunuz. 

Bir insan için diş ne demektir?

Bir insan için diş öncelikle estetik demektir. Biz hekimler için fonksiyon da çok önemlidir. Bir hasta geldiğinde hem ön dişlerinde hem arka dişlerinde çürük varsa onun için öncelik ön dişlerdir. Bizim için ise dişlerin hem estetiği hem fonksiyonu önemlidir. Kişi sağlıklı bir ağıza sahip değilse, kaliteli yeme, yemekten tat alma gerçekleşemez. Dolayısıyla bu, kişiyi mutsuz ve huzursuz eder. Sağlıklı bir ağız mutlu insan demektir. Kişi sağlıklı bir ağızla sindirimini gerçekleştiremezse mide rahatsızlıklarına davetiye çıkarır. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor

Teknolojik olarak ne durumdasınız?

13 yıldır diş hekimliği yapıyorum. Kliniğimizde teknolojik anlamda son gelişmeleri takip ediyoruz. Hastalarımızın diş problemlerini en iyi şekilde tedavi edebiliriz. Hastamızın tüm ağız yapısını çekebilecek röntgen ünitemiz var. Teknolojik anlamda yeterliyiz. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor

Meslek olarak Denizli’nin durumunu değerlendirir misiniz?

Denizli teknolojik anlamda Türkiye’de tek, hem Sema Tosun Diş Muayenehanesi olsun hem diğer poliklinikler olsun Türkiye’de tek. Türkiye’de İlk defa görüntüleme sistemi, yani hastanın hiçbir şekilde ölçüsünü almıyorsunuz. Dişini kestikten sonra kamerayla taratıp mail yoluyla laboratuvarınıza atıyorsunuz. Ölçü sistemini aradan kaldıran bir teknik, Türkiye’de ilk defa Denizli’de vatandaşın hizmetine sundu. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor

Hedefiniz nedir?

Butik kalmaya devam edeceğiz, sağlık turizminde adımızı duyurmaya çalışacağız. Londra’da temaslarımız var. Gurbetçi hastalarımıza yönelik çalışmalarımızın yanında yabancı hastaları da muayenehanemizde tedavi etmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. 

Adalet Mahallesi’nde ilk semt muayenehanesi olan Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 14.00’te davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek. 

Diş Hekimi Sema Tosun Diş Kliniği Adalet Mahallesinde Açılıyor