HABERDENİZLİ.COM

73. Verem Eğitimi ve Propaganda haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Verem Savaşı Dispanseri,  Denizli Verem Savaşı Derneği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Verem Hastalığı ve Korunma Yolları’ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Törene, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya, Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç yaptığı konuşmada toplumda duyarlılık oluşturmak ve gençleri verem hastalığı konusunda bilgilendirmek için böyle bir yarışma düzenlendiğini belirterek emeği geçen başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti. Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Betül Abdüloğlu da verem hastalığıyla ilgili genel bilgilendirme yaparak; “ Verem bireyden ziyade toplumu ilgilendiren bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığı erken teşhis ederek yeni vakaların ortaya çıkmasını önlemek ve hastalığı ortadan kaldırmak biz sağlıkçıların amacıdır. Bu doğrultuda veremsiz bir Denizli için çalışmaları sürdürüyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Resim alanında Zeytinköy Hayırsever Ortaokulu’ndan Esmanur Orhan 1., Sarayköy Atatürk Ortaokulundan Rümeysa Küçükaycan 2., Merkezefendi Hayırsever Ortaokulu’ndan Başak Başer 3. Oldu.  Komposizyon yarışmasında da Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Bekir Türker 1., Acıpayam Anadolu Lisesi’nden  Sevde Okutucu 2., Sarayköy Anadolu Lisesi’nden  Ceren  Aksu da 3. Oldu. Verem Savaş Derneği tarafından birinci olan öğrencilere Bin TL, ikinci olan öğrencilere 750 TL, üçüncü olan öğrencilere de 500 TL  para ödülü verildi. Ayrıca verem tedavisinin en etkin yöntemi olan Doğrudan Gözetim Tedavisi çalışmalarında başarılı olan sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.