Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne yeni atanan Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, Denizli basını ile buluştu.
Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen kahvaltıda Acar, Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getireceklerini söyledi. 

2 Kasım 2012 tarihinde Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında oluşturulan Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne atanmış olan Uz. Dr. Kasım Çetin’in Aydın il Sağlık Müdürlüğü’ne atanmasının ardından Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Op. Dr. Osman Acar, Denizli basını ile bir araya geldi. Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen kahvaltıya İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Nalbant, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş ve Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara ile birlikte katılan Acar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak proje ve hedeflerinden bahsetti. 

4 Bin 508 Çalışanımızla Hizmetinizdeyiz
Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, tüm il düzeyinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 396 uzman hekim, 99 diş tabibi, 73 pratisyen hekim, 2474 yardımcı sağlık personeli ve 1466 taşeron firma çalışanıyla birlikte toplam 4 bin 508 kişiyle sağlık hizmeti verilmekte olduğunu dile getirdi. Acar konuşmasında: “Denizli İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak bugüne kadar geçen süre zarfında yapılanma ile ilgili işler, tıbbi alanda yapılan ciddi iyileştirmelerin yanı sıra mali verimliliği artırma noktasında il bazında enerji (elektrik, doğalgaz), yakıt ve su kullanımında 1.400.000 civarında tasarruf yapılmış olduğunu gördüm. Bu çalışmalar sonucu geçen bir yıllık süreçte Birlik, borç stokunu yüzde 100 oranında eritmiştir. Öncelikle bu başarıda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum. Önümüzde ki günlerde de bu ekiple birlikte yeni başarılar elde edeceğimizi ve Denizli’de sağlık hizmetlerini çok daha iyi bir seviyeye taşıyacağımıza inancım büyük” ifadelerine yer verdi. Denizli ili genelinde, planlanması yapılan sağlık tesisi binalarının yapım işinin bulunduğunu belirten Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, planlanan bu yatırımları şöyle özetledi: “Denizli Merkeze 440 bin metrekare oturma alanı üzerinde Kamu Özel ortaklığı ile yapılması planlanan hastane için çalışmalar yapılmaktadır. Denizli merkezde 10 bin metrekare ikinci bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi şu an ki Denizli Devlet Hastanesi Kampusu içerisinde yapımı başlamıştır. Birliğin kurulmasından sonraki süreçte Servergazi Devlet Hastanesi’nin giriş kısmı, poliklinik odaları, bekleme salonları ve röntgen biriminin yenilendiğini öğrendim. Yine Acil Servis ve ek poliklinik binası için planlamalar yapılmaktadır. Acıpayam ilçesine bölge hastanesi düzeyinde 18 bin metrekare kapalı alanlı 100 yataklı sağlık tesisi inşaatının 15 bin metrekarelik alanı bitip faaliyete geçmiş, 3 bin metrekarelik alanın yapımı devam etmekte olup yakın zamanda bu kısım da faaliyete geçecektir. Tavas ilçesine 33 bin metrekare alan üzerine 100 yataklı hastane projesi tamamlanmış olup TOKİ tarafından ihale aşamasındadır. Çivril ilçesine de 25 bin metrekare alan üzerinde benzer büyüklükte bir hastane yapımı projesi tamamlandı, yakında yapımı başlayacaktır. Sarayköy Devlet Hastanesi’ne bir hayırsever tarafından Acil ve Poliklinik ek binası yapımı düşünülmektedir. Kale, Honaz ve Çal ilçelerimizde ki 25’er yataklı hastanelerimizde de zaten nitelikli yataklar ve tek kişilik odalar mevcut Genel olarak baktığımızda il ve ilçe hastanelerimizde hem fiziki durumlarda, hem de tıbbi ve mali durumlarda önemli iyileştirmeler şimdiye kadar yapılmıştır. Benim hedefim de Birliğimizde ki arkadaşlarımızla beraber uyum içerisinde çalışarak bu iyileştirmeleri daha da arttırmak ve kaliteyi sağlıkta en üst seviyeye çıkarmak” dedi. 
 
“Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getireceğiz”
Denizli genelinde sağlık hizmetleri sunumunun iyi bir düzeyde olduğunu belirten Acar, bina açısından ise ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi. Acar: “Denizli dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. 3 – 4 yıl içerisinde Denizli’de sağlık ihtiyacını karşılayacak modern yapısıyla bir şehir hastanesi kurulması Bakanlığımızca planlanmakta. Fakat dar alanda hizmet veren hastanelerde ki yığılmayı engellemek için mevcut durumda iyileşme sağlamak önemli. Bunun için belirli sağlık hizmetlerini dışarıya taşıyarak geçici rahatlama sağlama hedefindeyiz. Böylece hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermek için çalışmalar yapmaya gayret göstereceğiz. Şu an il nüfusumuza göre hastanelerimizde yer alan nitelikli yatak sayımız çok az. Bu yüzden öncelikli hedeflerimizden birisi de sağlık kuruluşlarımızın nitelikli yatak sayılarını arttırmak. Ayrıca ilimizde bulunan Amatem Servisi’nin kapasitesi çok yetersiz. Bu yüzden en kısa zamanda Amatem Servisi’nin kapasite sorununu çözerek mevcut kapasiteyi arttıracağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Bizim birlik olarak amacımız; Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek ve hastalarımıza bütün sağlık imkânlarını sağlamaya çalışmak. Bunun için de Sağlık Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Milletvekilleri, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli’de ki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte uyum içerisinde çalışarak Denizli’deki vatandaşlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti vermek için uğraşacağız” dedi.