Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı "İstanbul Health Expo - Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi" Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde CNR Ekspo Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştiriliyor. CNR EXPO Yeşilköy'de 13 Aralık tarihine kadar devam edecek fuar ve kongre yoğun ilgi görüyor. Sağlık alanında en son teknolojilerin sergilendiği Health Expo Fuarı'na İngiltere, ABD, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Sırbistan başta olmak üzere 17 ülkeden çok sayıda alıcı geldi. Yabancı alıcılar, firmalarla ikili görüşmeler yapıyor.

DÜNYA BURADA
Health Expo Kongresi'ne Almanya, ABD, Dubai, İngiltere ve daha pek çok ülkeden akademisyenler ve üst düzey yöneticiler katılarak, kendi ülkelerindeki sağlık faaliyetlerini anlattı. Dubai Sağlık Strateji ve Politikası eski CEO'su Laila Al Jasmi Orta Doğu'daki Sağlık Turizmi Politikaları ve Stratejilerini aktardı. Laila Al Jasmi, Dubai ve Ürdün'ün, Orta Doğu'nun sağlık Turizminde lider olma hedefleri olduğunu belirterek, "Orta Doğu'da her ülke kendi çapında sağlık turizminde etkin olmak için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Tunus, Orta Doğu'nun tatil yeri olmak istiyor. Lübnan, Orta Doğu'da estetik cerrahisinde üs olmak istiyor ve şu an bu konuda iyiler. Körfez ülkelerinin Hollywood`u estetik operasyonu için Lübnan'a gidiyor" dedi.

FUARA DENİZLİ DAMGASI 
Açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan Health Expo Kongresi'nde dünyanın ve Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımları ve sağlık hizmetinin sunumu gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Termal sağlık turizmiyle ilgili olarak ise Denizli Bakan Müezzinoğlu'nun açıkladığı projeyle adeta damga vurdu. Kongrede Hükümet'in sağlık alanında yapacağı yatırımları anlatan Bakan Müezzinoğlu,  "Sağlık turizmi, artık Sağlık Bakanlığının programına girdi. Türkiye termal kaynaklarıyla zengin bir ülke. Sağlık turizmi için potansiyeli oldukça yüksek. Ve termal sağlık turizminin ülkede gelişimi için tüm imkanları seferber ettik. Öyle ki, şifalı termal sularıyla ünlü Denizli'de 2015 yılında önemli bir proje hayata geçecek. Denizli'yi termal sağlık şehri yapma projemiz var. Bu kapsamda Denizli'de 1 milyon metrekare alanda, 14 bin yatak kapasiteli termal tesisi kuracağız" dedi.