HABERDENİZLİ.COM

Proje kapsamında hafta sonu düzenlenecek “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” konulu paneli öncesinde İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve DİKAB Başkan Yardımcısı Funda Değirmenci bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, "Kolon, rahim ağzı ve göğüs kanserini Ketem yılda 89 bin kadına kanser taraması yapması gerekiyor. Denizli İş Kadınları Birliği Derneği ‘Pembe Şehir Projesi’ kapsamında 1 yılda 89 bin kadın göğüs kanseri taraması olacak 10 Amazon Kadın'dan 5'i deneyimlerini yapılan panelde paylaşacak. Slogan ise 'Kanserden Korkma Geç Kalkmaktan Kork' oldu." dedi.

Denizlili Kadınlara Önemli Uyarı! Sakın Geç Kalmayın

Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB) Funda Değirmenci, "Denizli'de gerçekleştireceğimiz ‘Pembe Şehir Projesi’ Türkiye'ye örnek bir proje olacak. DİKAB olarak kadınlara yol gösterici olmak için kanserin önüne daha erken gecebilmek için erken teşhis çok önemli. 29 Eylül Cumartesi günü Merkezefendi Belediye Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı'nda düzenlenecek olan panelde göğüs kanserine yakalanmış farklı illerden 10 Amazon kadından 5'i katılacak. Malesef 10 Amazon kadından 2'si hayatını kaybettiği için 5 kişi katılacak. Amazon kadınlardan 1 tanesi de benim. Erken teşhis onun için çok önemli, Denizli'de panele katılımcı tüm kadınları bekliyoruz." dedi.

Değirmenci, "Panelde 10 amazondan 5 yazar gelecek Erken teshiş ile kendi hayatlarımızdan örneklerle anlatacağız. 10 Amazon kadın hayatında kanserken neler yaşadığını anlatan kitap yazıldı . Savaşçı kadınları örnek alarak 10 Amazon kitabını yazdık göğüs kanseri öncesi ve sonrası hakkında yaşadıklarımızı dile getirdik. 2 yazarımızı geç teşhisten dolayı kaybettik. Ne kadar erken teşhis edilirse o kadar hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Denizlili Kadınlara Önemli Uyarı! Sakın Geç Kalmayın