Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında hafta boyunca Türkiye genelinde bütün illerle birlikte Denizli’de de eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirildi.
 
Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetiminin 1 hafta boyunca birçok işletmede yapılacağı belirtildi. Yapılan denetimler neticesinde numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi halinde, ilgili firmalara para cezası uygulanacağı ve isimlerinin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. 
 
Denizli Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Denizli İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde görevli kontrol görevlilerince Denizli'de faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde resmi kontrol ve denetimler yapılmaktadır.

Denizli'de Ürün Bazlı Denetimler Başladı
 
Denizli'de 11 bin 521 adet gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmesi faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerde 2019 yılı Ekim ayı itibariyle; 17 bin 160 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde bin 071 adet numune alınmıştır. Ayrıca denetimler sonucunda İlimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerine 183 adet idari para cezası yaptırım kararı uygulanmıştır.

Tarladan çatala gıda güvenliğini ilke edinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tüm imkânlarıyla denetim seferberliğinde yer almaktadır." ifadeleri yer aldı.