Endokrin Cerrahi Derneği tarafından yurt içi eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen ‘Tiroid Okulu Toplantısı’ Denizli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda tiroid cerrahisi ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verildi. 

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapılan ve Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Denizli Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Uğur Sungurtekin, Prof. Dr. Tarık Terzioğlu, Doç. Dr. Mehmet Hacıyanlı, Çapa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Yasemin Giles ve Doç. Dr. Fatih Tunca, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Gökhan İçöz ve Doç. Dr. Özer Makay ile birlikte Denizli’de görevli cerrahlar katıldı. 

Toplantıda ‘cerrahi yaklaşım açısından laboratuar ve görüntülemenin rolü’, ‘İnce İğner Aspirasyon Biopsisi (İİAB) hangi nodüllere yapılmalı’, ‘troidektomi ameliyatları tanımı ve endikasyonları’, ‘hangi hastalara total ya da totale yakın tiroidektomu yapılmalı, hangilerine daha sınırlı cerrahi yapılmalı’, ‘bilateral subtotal tiroidektomu geçerli bir kavram mı’, ‘subtotal tiroidektomu sonrası nüks oranları’ gibi konularda teorik eğitim verildi. Teorik bilgininin yanı sıra ameliyathane ile canlı yayın yapılarak uygulamalı tiroid ameliyatı gerçekleştirildi. 

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Endokrin Cerrahi Derneği’nin düzenlediği eğitim faaliyetinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Denizli Devlet Hastanesi’nin tiroid ameliyatlarında daha da güzel yerlere geleceğini dile getirdi. 
Saçkan:“ Bu etkinliğin Denizli Devlet Hastanesi’nde yapılıyor olması beni son derece mutlu etti. Ben de bir kardiyovasküler cerrahi uzmanı olarak mesleğimi en iyi şekilde yapmak için Denizli Devlet Hastanesi’nde göreve başlamıştım. Açık kalp cerrahisi alanında koroner bypasslarımızı, mitral kapak replasmanlarımızı, aort kapak replasmanlarımızı teknolojiyle birleştirirken en güzel ameliyatları hastanemizde yapmaya gayret ettik. Şimdi de endokrin cerrahisi alanında çok güzel şeyler yapılıyor. Bu alanda yapılan güzel şeylere öncülük eden kıymetli hocalarımızı burada bir arada görmek bizi mutlu etti. Tiroid ameliyatlarında Denizli Devlet Hastanesi bu eğitim sonrasında daha güzel yerlere gelecektir” dedi.