Denizli’de  ilk kez 2005 yılında, açılan Evlilik Okulu, “Yeni Evlenecek Çiftlere Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Projesi”  eğitimleri veriyor. Avrupa Birliği projeleri kapsamında başlayan eğitimler, Projenin tamamlanmasının ardından, faydaları göz önünde tutularak eğitimlere devam edildi. Evlilik Okulu’nda bugüne kadar çiftlere, Talasemi testinin ardından “üreme sağlığı, cinsel sağlık, aile planlaması, kadına yönelik şiddet vb.” konularda eğitimler verildi. Eğitimden memnun kalan ailelerin evlendikten sonra  çeşitli konularda danışmanlık hizmeti almak için tekrar merkeze gelmesi, Evlilik Okulu’nun devamını sağladı. 

Aile Okulu programının amacı, aile kurumunun önemine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan,  “Aile içi iletişimden çocuk eğitimine kadar uzanan geniş yelpazede aile üyelerinin gerekli bilgi donanımının sağlanması hedeflenmiştir. Öncelikle böyle bir eğitime ihtiyaç duyanlara daha sonra da bütün ailelere ulaşılması hedeflenmiştir.” Dedi. 
Aile Okullarında psikolojik desteğinde verildiğini hatırlatan Kılınçarslan, “2011 yılından bu yana  toplam 2548 kişiye  Psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiştir.  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık’ hizmeti çerçevesinde Aile Planlaması, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar, Kalıtımla Geçen Hastalıklar, Gebelik Öncesi ve Sonrası Danışmanlık, Evlilikte Aile İçi İletişim, Aile İçi Şiddet konularında sağlık personeli eğitimcilerimiz tarafından evlilik öncesi bilgilendirme yapılmaktadır. Danışmalık hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir. Aile Okulu, çalışmalarını Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Talasemi Merkezi ile koordineli olarak yürütmeye devam etmektedir.” diye konuştu.