HABERDENİZLİ.COM

Denizli halkı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine sahip çıktı. Mart ayında Denizli Valisi Hasan Karahan önderliğinde İl Müdürleri ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıyla start verilen proje büyük ses getirdi.

Proje kapsamında kurumlarla yapılan protokollerle birlikte Denizli merkez ve 19 ilçede her Cuma farklı camilerde stant açılarak vatandaşlara organ bağışı anlatıldı.

Yine ilde görevli öğretmenlere ve öğrenciler aracılığıyla velilerine organ bağışının önemini anlatan mektup gönderildi.  Çeşitli kurumlarda, pazaryerlerinde, alışveriş merkezlerinde, organ bağış stantları açılarak vatandaşlara organ bağışının önemi anlatıldı ve bağış kabulü yapıldı. Yapılan tüm bu çalışmalardan sonra projenin ilk ayında 1487 kişi organ bağışında bulundu.

Organ Bağışı İçin Çalmadık Kapı Bırakmayacağız
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk bir ay gibi kısa bir sürede ulaşılan rakamın kendilerini memnun ettiğini projenin tüm Denizlililere ulaşıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Öztürk: “Ülkemizde binlerce vatandaşımız yaşamını sürdürebilmek için organ bekliyor. Buna rağmen organ bağış sayıları çok az. Projemizin çıkış noktası da bu oldu. Denizli’deki organ bağış sayılarını arttırmak için Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başladık. Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Müftülüğü ile çeşitli protokoller imzaladık. Merkezde ve tüm ilçelerde sağlık çalışanlarımız bir ay boyunca gece gündüz demeden kamu kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, okullarda, camilerde aklınıza gelebilecek her yerde eğitimler verdi, organ bağış stantları açtı. Denizli halkı da başlatmış olduğumuz bu çağrıya kulak verdi. Bir ay sonunda 1487 kişi organ bağışında bulundu. Sayı yeterlimi derseniz tabi ki değil. Biz eğitim vermeye ve organ bağışı almaya devam edeceğiz. Denizli halkını bir kez daha organ bağışında bulunmaya devam ediyorum” dedi.