Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan radyoterapi merkezi açıldı. Böyle bir merkez, ilde sadece Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde bulunuyordu.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, Denizli ve bölge insanının sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında belkemiği olmaya devam ettiklerini söyledi. Hayat ve sağlık şartlarının iyileşmesiyle kanserin günümüzün önemli bir hastalığı olduğunu belirten Canural, “Ülkemizde ortalama insan ömrünün, 30 yıl öncesine göre bir hayli arttığını biliyoruz. Bu nedenle kanser sayıları ve oranlarında da ciddi bir artış söz konusu. Kanser, hep ürkütücü ve ölümcül bir hastalık olarak bilinir. Oysa bu düşünce çoğu kere yanlıştır. Kanserin kendisi ölümcül olmayıp geç kalınması insanı öldürür. ‘Kanserden korkma, geç kalmaktan kork’, son derece isabetli ve doğru bir slogandır. Eğer önlem alınır, zamanında ve erken tedaviye başlanırsa ölümcül bir hastalık olmaktan çıkar.” dedi.

Hastanenin KETEM, Onkoloji Kliniği, Zafer Gökşin Ayaktan Onkoloji ve Hematoloji Merkezi, çeşitli görüntüleme cihazları, PET-CT ve son olarak da radyoterapi merkeziyle kanser hastalarına yönelik çok ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Başhekim Canural, tedavide en etkili yöntemlerden birinin radyoterapi olduğunu belirtti: “PAÜ’de geçen yıl kurulan bu merkezin şimdi hastanemizde de hizmete girmesiyle onkoloji hastalarımız, yeterli imkâna kavuştuğu için il dışına gitmekten kurtulmuş olacak. Ortalama dört beş hafta süren bu tedaviyi başka şehirde almak, hem hastalara hem de yakınlarına maddi ve manevi büyük yük getiriyordu. Radyoterapi cihazlarımız faaliyete geçtikten sonra hastalarımız, başka merkezlere gitmeye gerek kalmadan bu tedaviyi, dünya standartlarına uygun ve yüksek teknolojili cihazlarla hastanemizde alabilecektir. Sadece Denizli’deki değil, Muğla, Aydın, Uşak gibi komşu illerden hastalar da burada tedavi olabilecektir. Radyoterapi merkezimis, uzun emek ve paralar harcanarak kurulmuştur. Çok kaliteli ve üst düzey LINAC ve tomografi cihazı alınarak bu bina yapılmıştır.”