Denizli Devlet Hastanesi “Sağlıkta Ulu Bir Çınar” olmanın verdiği misyon ile hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Hastane bünyesinde tekrardan açılan Çocuk Psikiyatri Polikliniği’nde 0–18 yaş arasındaki çocukların ruh sağlığı sorunlarıyla ilgilenilecek; bebeklik, okul öncesi, okul çağı ve ergenlik dönemlerine ait gelişimsel ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili koruyucu ruh sağlığı hizmeti verilebilecektir.

Çocuk Psikiyatri’nin toplumun giderek bilinçlenmesiyle son yıllarda önem kazanan bir uzmanlık dalı olduğunu belirten Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Akyol Ardınç, geleceğin teminatı çocukların beden sağlığı kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu ve her ikisinin sağlıklı olmasıyla bir bütün oluşacağını belirtti. Uz. Dr. Ülkü Akyol Ardınç şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili toplumun bilincinin artması ve toplumun duyarlılık kazanması için çalışmalarımız önümüzdeki süreçte olacak. Çocuk Psikiyatrisi olarak 0-18 yaş aralığına bakıyoruz yada yaş aralığına bakılmaksızın liseye bitirene kadar her çocuk bizim hasta grubumuza giriyor. Daha çok da bu süreçte aileleri bilgilendirme toplantıları yapmayı ve çocukların ihtiyaçlarına göre bir takım toplantılar düzenlemeyi düşünüyoruz. En çok kliniğimize başvurular arasında zeka gerilikleri, depresyon ya da çağımızda son zamanlarda okullarda öğretmenlerin de bilincinin artmasıyla beraber dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi nedenler yer almaktadır. Poliklinik olarak bu konularda ve diğer psikiyatrik alanlarda (öğrenme bozuklukları, iletişim bozuklukları, beslenme ve yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, okul reddi ve sorunları, anne-baba-kardeş-çocuk arasında ilişki sorunları, ergenlik dönemi uyum sorunları vb.) çocuklarımıza ve ergenlere yardımcı olmayı umuyoruz” diye konuştu.

Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, çocuk ve ergenlerde beden sağlığı kadar ruh sağlığının da çok önemli olduğunu vurgulayarak Çocuk Psikiyatri Polikliniği’nin hastane bünyesinde tekrardan açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve göreve başlayan Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ülkü Akyol Ardınç’a görevinde başarılar diledi. Saçkan: “Denizli Devlet Hastanesi’nde son dönemlerde özellikle Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Cerrahisi gibi uzmanlık dallarında hizmet vermekteyiz. Son olarak da artık hastanemizde Çocuk Psikiyatrisi alanında da hizmet vereceğiz. Çocuk Psikiyatrisi’nin gelmesiyle beraber çocuk hastalarımızın beden sağlığı kadar ruh sağlığı ile ilgili problemlerinin de takibi ve tedavisi yapılabilecek. Çocuk Psikiyatri uzmanımızın hastanemize başlamasıyla beraber hastanemiz Çocuk Servisi daha da güçlendi” dedi.