HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kantin denetimleri aralıksız devam ediyor. Gıda üretimi, satışı ve gıdayı toplu tüketime sunan bütün işletmelerin kontrol ve denetimleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafında yapılıyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığımız tarafından hazırlanarak 2013 yılı tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ''Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'' ile okul kantinleri, okul bünyesinde faaliyet gösteren kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerin gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde satışa sunulan gıdaların güvenilirliği ve resmi kontrolüne ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bu kapsamda okul kantinlerinde çalışanların, yaptıkları işin gerektirdiği gıda güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitilmeleri sağlanmaktadır. Eğitim almayan kişilerin okul kantinlerinde çalışmasına müsaade edilmemektedir.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli gıdalarla dengeli ve sağlıklı beslenmesi için gerekli kontrol ve denetimler hassasiyetle ve etkin bir şekilde devam edecektir.
Bu bağlamda gıda güvenilirliği ve gıda hijyeninin devamlılığının sağlanması için öğrencilerimizin ve velilerin bilinçli birer tüketici olarak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo Gıda 174 hattına bildirimde bulunmaları gerekmektedir. denildi.