Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli mahallesinde çiftçilik yapan 93 yaşındaki 9 çocuk annesi Hesna Kaplan, evinde otururken aniden rahatsızlanınca yakın akrabaları tarafından ambulansla Denizli'de Özel bir Hastanesi'ye kaldırıldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel tarafından yapılan muayenede, 93 yaşındaki Hesna Kaplan'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Kardiyoloji Servisi'ne yönlendirilerek yapılan anjiyoda ise bütün damarının tıkalı olduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Ünal Açıkel tarafından ameliyata alınan yaşlı kadın Hesna Kaplan'ın kalbindeki tıkalı damarlara 6 by-pass yapıldı. Yaşı da dikkate alınarak hastanede 5 gün gözlem altında tutulan 93 yaşındaki Hesna Kaplan, sonra taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel, 70 yaş üstü hastaların genellikle kalp ameliyatı olmaktan çekindiğini belirterek, "Ekstradan bir hastalık durumu ve bu hastalık düzeylerinin kalp ameliyatlarına engel teşkil etmemesi, ameliyatı yapacak cerrah tarafından dikkatli değerlendirildikten sonra 70 yaş üstü hastalar gayet başarılı şekilde kalp ameliyatlarını olabilir. Bu hastamızın da sağlığı son derece iyi. Hesna teyzemiz de ilerlemiş olan 93 yaşına rağmen kısa sürede eski yaşamına dönecek" dedi.

Taburcu olan 93 yaşındaki Hesna Kaplan ise, ameliyatını gerçekleştirip kendisini hayata bağlayan hastane, doktor ve çalışanlara teşekkür ederek yeniden yaşama ve çocuklarına kavuştuğunu ifade etti.