Denizli Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, aile hekimleri olarak 15 Aralık'ta 1 gün iş bıraktıkları ifade edildi. Yazılı açıklamada, "Bizler; “statü, hak ve yetkilerimizi asla kötüye kullanmayacağımıza, kimseye zarar vermeyeceğimize, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insan sağlığını her şeyin üzerinde tutacağımıza” yemin ederek hekimlik mesleğine başladık. Bu yeminimizi yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. 

Ancak son dönemde uygulanan ve özellikle sağlık çalışanlarının haklarını ilgilendiren sağlık politikaları, sadece bizler için değil ülkemizin genel sağlık sisteminin işleyişi açısından da önemli sorunları ortaya çıkarmaktadır. 
Bildiğiniz gibi sağlık sistemindeki başarı ve verim; bu ülkede yaşayan her bireyin sağlığını yakından ilgilendirmektedir ve en nihayetinde toplumun genel sağlığının korunması anlamına gelmektedir. Hekimler ise sağlık sisteminin temelidir. Bu temelin güçlü olması, sağlık sisteminin ve toplum sağlığının güçlü olmasını da beraberinde getirmektedir.

Oysa biz hekimler bugün bir yandan Covid-19 pandemisinin ortaya çıkardığı ağır iş yükü ve stresiyle insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele ederken diğer taraftan anlam veremediğimiz bir biçimde özlük ve mali haklarımızı kaybediyoruz… Bu yıl binlerce meslektaşımız bu şartlar altında daha fazla çalışmak istemediği için işten ayrıldı. Çalışanlar ise zor şartlar altında insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele etmeye devam ediyor. 

Bizler DAHED olarak tüm bu yaşananlara toplumumuzun dikkatini çekmek için, Aile Hekimlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi, hekimlerin emeklilik haklarının iyileştirilmesi, aile hekimlerinin hak edişlerinin yeniden düzenlenerek iyileştirilmesi, Aile Hekimliğinde 30/06/2021 tarihli Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması taleplerinin kamuoyuna anlatarak desteğinin sağlanması amacıyla 15 Aralık’ta çalışmaya bir gün ara veriyoruz. Ülkemizin sağlığına sahip çıkmak için iş bırakıyoruz." ifadelerine yer verildi.