Uşak Devlet Hastanesi’ne göğüs ağrısı şikâyetiyle başvuran 79 yaşındaki Azime Turan Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’ne sevk edildi.
Yapılan muayene sonucunda koroner(kalp damarlarında tıkanıklık) hastalığı görüldü ve aynı zamanda halk arasında şah damarı olarak bilinen karotis arter damarının da yüzde 90 tıkalı olduğu tespit edildi. Hastaya aynı seansta 2 ameliyat birden yapıldı.
Ameliyatı Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Dr. Gökhan Saçkan ve Dr. Türkan Demir gerçekleştirdi. Uz. Dr. Gökhan Saçkan yapılan ameliyatlarla korener arter damar tıkanıklığını önlediklerini karotis arter ile de gelişebilecek felç olaylarına karşı tedbir aldıklarını söyledi. Saçkan “Hastaya önce şah damarı olarak bilinen karotis arter damarını açtık. Bu ameliyat sonrasında hastaya koroner by pass ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sorun görülmedi. Hasta ameliyattan 4 saat sonra solunum makinesinden ayrıldı. 12 saat sonra yürütüldü” dedi.
Uşak’ta yaşayan 79 yaşındaki Azime Turan    da Uşak’tan Denizli Devlet Hastanesi’ne geldiklerini ve sağlığına kavuştuğunu belirterek Kalp-Damar Cerrahi Servisi’ne teşekkür etti.