HABERDENİZLİ.COM

Uzmanlar Göre, altını ıslatan çocukların takibi ve tedavisin dikkate alınması konusunda titiz ve hassas davranılması gerektiğini belirtiliyor. Ve bu davranışlarının altında şeker hastalığı, idrar yolları enfeksiyonu ve böbrek rahatsızlığı gibi hastalıkların olabileceği konusunda uyarıyorlar.
 
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Çocukların Bir ayda iki'den fazla gerçekleşiyorsa dikkat edilmesi gerekiyor. Beş yaş üstündeki bir çocuğun, uyku sırasında ayda ikiden fazla istem dışı idrar kaçırmasının bir sorun olarak kabul edilebilineceğini bazı çocukların gündüz uyanıkken de idrar kaçırabildiğini kaydeldi. 

Bu davranış ayda ikiden fazla gerçekleşiyorsa ailelerin çocuklarını muhakkak uzman bir doktora göstermesi gerekiyor. Aksi takdirde tedavide geç kalınabilir ve tedavi edilmesi güçleşebilir.

Bu Olay Psikolojik olabilir

İdrar kaçırmada ikinci etken ise psikolojik olabilir. Bu sorunun en önemli nedeni ise, çocuğun uykuda mesane doluluğunu hissedememesi ve tuvalete gitmek üzere uyanamamasıdır.

Birden fazla hastalığı işaret ediyor olabilir

Bu davranışın altında birçok rahatsızlığın sinyallerini verebildiğini belirten Uzmanlar, İdrar kaçırma sorunu olan her çocuğun, öncelikle idrar yolu enfeksiyonu, böbrek hastalıkları, mesane ile ilgili problemler veya çocukluk çağı diyabeti gibi tedavi edilmesi gereken başka bir hastalığın varlığı açısından değerlendirilmesi gerekiyor.

Bu nedenle, altını ıslatan çocukların mutlaka çocuk sağlığı hastalıkları uzmanlarınca değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.